Rygte: iPad bliver lanceret officielt af Apple inden torsdag

En læser af iPadNyt.dk har skrevet til os, med nogle informationer som kan sætte gang i spekulationerne. Han arbejder i en virksomhed der har bestilt iPads hos virksomheden Atea Direct. Da de afgav bestillingen havde Atea sagt, at de ikke ville kunne levere iPad før den officielt er lanceret i Danmark af Apple. De havde endda fortalt, at det sagtens først kunne gå hen og blive til næste år.

Nu har læserens virksomhed imidlertid fået at vide, at de vil få deres iPads på torsdag den 4/11. Og der er oven i købet konkret tidspunkt på levereingen med et specifikt budfirma.

Betyder det, at iPad vil blive lanceret inden torsdag? Hvis Atea ikke er begyndt at parallelimportere iPads, og det er sandt, at de ikke kan sælge den før den er officielt lanceret, så må det jo betyde, at iPad bliver lanceret officielt inden torsdag.

Andre rygter
På macnyt har den garvede forum-debattør The Dark Prince skrevet et debatindlæg i går aftes, hvor han nævner unavngivne kilder hos Eplehuset og Fona, der skulle have sagt, at iPad bliver lanceret nu her i november. Datoen skulle blive offentliggjort imorgen tirsdag, siger dette rygte.

Hvad gør rygterne sandsynlige?

 1. At der er blevet lovet en softwareopdatering for iPad til iOS 4.2 i november, og at udviklerversionerne af denne softwareopdatering indeholder dansk sprog.
 2. Ipad kan nå at blive del af julesalget i de lande som den bliver lanceret i,, hvis den lanceres tidligt i november.
 3. Parallelimporten af iPads er efterhånden ved at være så stor, at Apple måske føler, at de går glip af noget direkte salg.
 4. Update: Goldmasterversionen af iOS 4.2 blev frigivet den 1/11. Det er den endelige version, så iOS kan i princippet releases til enhver tid. Dog mener mange, at der ofte går nogle uger fra Goldmaster til release, men det kunne jo blive anderledes denne gang.

Hvad tror du?
Tror du iPad lanceres inden på torsdag? Skriv hvad du tror i kommentarerne.


36 thoughts on “Rygte: iPad bliver lanceret officielt af Apple inden torsdag

 1. Jeg er fuldstændig ligeglad med lanceringen i DK, men venter spændt på OS4 med dansk tastatur. Man må have en hjerneblødning, hvis man venter med at købe ipad indtil den bliver officielt lanceret i DK. Jeg kan ikke se en grund til det. Kan I?
  Noget andet er flere danske apps. Det forudsætter endnu flere danske brugere.

 2. Damn, her troede jeg at den nye iPad var tæt på at blive annonceret og så er det “bare” at den nuværende bliver lanceret i Danmark.

  Det betyder jo ikke alverden, for Ipaddle har helt ret – man må have en hjerneblødning, hvis man venter med at købe en iPad til den bliver lanceret officielt i Danmark (det gjorde jeg ihvertfald ikke, vil må betyde at jeg har sluppet for hjerneblødninger so far).

 3. Jeg er desværre nødt til at vente på den officielle lancerings dato, da jeg har bestilt den som mulitmedie gode og har betalt til den siden april.

  Desværre vil det firmaet ikke købe/levere de importerede udgaver pga deres gode samarbejde med Apple :(..

  Så jeg glæder mig sgu til at modtage den Ipad som jeg allerede har betalt af på siden april 🙂

 4. Hej eman ymton.
  Håber ikke du har betalt overpris.du kan ellers glæde dig til et godt stykke legetøj.

 5. Jeg kommer vist til at betale 476*12 måneder trukket før skat for Wifi 64GB udgaven.

  Så ialt trukket 5712 kr i min bruttoløn og 476 kr for at overtage ejerskabet til April. Ved dog ikke om det er dyrt, eller om prisen bliver justeret når den korrekte pris kommer.

  Men der er ingen tvivl om at jeg glæder mig som et lille barn til at teste min Plex media center installation med Ipad’en og alt det andet som den kan.

 6. Hej Michael

  Er det den såkaldte Gold Master-version du har downloadet? Hvis det er tilfældet, så synes jeg det lyder mystisk. Jeg har ikke hørt om andre der har opdaget manglende dansk tastatur i iOS 4.2. Er der andre der læser med her, som har erfaring med den seneste iOS 4.2? Har den dansk tatstatur eller ej?

 7. Har fået min ipad med bud i dag fra Atea. Og der er ikke danske taster på. Så det må være import.

 8. Hej Stage

  Tillykke med den. Ja det var jo endda tidligere end torsdag som den anden læser havde fortalt om. Meget interessant.

  Jeg tror ikke du ud fra dit manglende danske tastatur kan konkludere, at din iPad er parallelimporteret. Der er ingen fysisk forskel på iPads fra forskellige lande. Tastaturet afhænger udelukkende af en softwareopdatering. Og den der skulle indeholde dansk tastatur hedder iOS 4.2 og er endnu ikke frigivet endnu. Der er en iOS 4.2 derude som hedder Golden Master, men den er kun frigivet til udviklere foreløbig.

  Hvis du ikke ved det, så kan du få danske bogstaver frem ved at holde a og o nede og så vælge de udenlandske bogstaver uden at løfte fingeren.

 9. Hejsa Stage

  Det lyder spændende.

  Det er også via Atea at jeg skulle modtage min. Så jeg krydser fingre for at de prioritere de ansatte hos atea der har betalt til deres ipad siden April.

  Desværre vil de nok prioritere externe kunder først, og håndtere deres egne ansatte når de ikke længere kan tømme lageret til dem. Så min forventning ligger nok i at jeg først får min til Januar eller deromkring

 10. Beklager, der ER DK keyboard. Jeg kiggede det forkerte sted (hardware keyboard layout) istedet for at tilføje et nyt…

  Det burde være GM j.f. de posts jeg har læst.

  Filen hedder iPad1,1_4.2_8C134_Restore.ipsw

 11. Der ER Dansk tastatur i det image jeg downloadede (iPad1,1_4.2_8C134_Restore.ipsw).

  Jeg kiggede det forkerte sted – under ‘hardware keyboard layout’ istedet for at tilføje et nyt..

 12. Jeg har iOS4.2 GM på min iPad og det er ikke kun tastaturet der er dansk, hele styresystemet er oversat.

 13. Jag kender til at det ATEA har leveret ipads som har varet importeret fra Tyskland. Så jag ved ikke hvis historien holder. Men det er nok ikke så langt væk, ellers når man ikke juleshopping.

 14. Hej Johan og andre i tråden. Er der i den nye iOS4.2 Facetime?

  Jeg læste et sted, at man mener der kommer en ny Ipad med Facetime (altså et lille kamera installeret i Ipad’en). De skulle dog vente på at iOS4.2 blev frigivet først, før de kunne frigive denne nye Ipad. Så hvis nu der er Facetime (software) i den opdatering, så ser det vel ud til at der snart er en ny Ipad på vej??? Tager jeg helt fejl?

 15. Apple Store bliver i hvert fald opdateret på nuværende tidspunkt, så noget sker der…

 16. Hej Claus

  Jeg har også lagt mærke til det, efter at en på Twitter havde skrevet det. Spændende…

 17. Apple store er åbnet igen uden Ipad som nyt objekt.
  Suk, jeg ryger ned og køber den parallel-importerede imorgen.

 18. Michael!
  Kan du købe den i en butik du kan gå ind i? (bortset fra Bilka og Metro)

 19. Har fra pålidelig kilde, at den VIL blive solgt officielt i november måned. Håber det kan være lidt trøst.

 20. Kan ikke se noget facetime. Den facetime jeg kender, er fra telefon-appen i iPhone. Noget lignende er der ikke i iPads udgave af iOS 4.2 (måske godt skjult?).

 21. Jeg har den sidste uges tid på min Ipad kørt IOS 4.2 og det spiller perfekt….. DK tastatur og aller bedst multitasking

 22. Er der nogen, der kan sige mig, hvordan jeg får fat i iPad, IOS 4.2 beta version.

 23. Thorbjørn

  Jeg mener man skal være registreret som udvikler for at downloade den, men måske er der noget der uofficielt har lagt den ud til download for alle.

 24. Eftersom alle officielle forhandlere af Ipad ( Atea, Elgiganten samt fona og Humac ) har skrevet under på en kontrakt omkring salg af Ipad, så må de ikke sælge Ipads som kommer fra apple før apple har lanceret den officielt i DK. Dem som Atea og andre sælger nu bliver parallelimporeteret via broker som 20:20 og andre, typisk fra tyskland. Dette ved man blandt andet fra prisen, da kostprisen er forventet at blive 3400 kr ex moms for en 32 gb 3g wifi model, hvor dem som er importeret ligger oppe i små 5000 kr ex moms.

 25. 4.2 version kører helt perfect. Danske menuer, tastatur og bibliotek. Har dog ikke set et spor af Airprint endnu. Mon ikke den kommer i endelig udgave. Rygterne dog siger, at den er helt sløjfet indtil den næste store opdatering.

 26. Jeg har Airprint på min iPad med 4.2 GM-1, men den kan ikke se min “sharede” printer selv om min iMac kører 10.6.5

  Michael

 27. Jeg kan ikke helt forstå om opdatéringen er kommet…. Kan i ikk lige gi mig et konkret svar! Tak 🙂

 28. Hej Thorbjørn

  Opdatering af styresystemet til ipad er desværre ikke kommet endnu. Rygterne siger, at der går en 1-2 uger endnu. Først var det Mac’en opdatering der manglede og forsinkede processen, derefter var der en fejl i wi-fi-funktionen. Derfor blev der lanceret en ny version af den såkaldte Gold Master i fredags, der kan downloades af udviklere.

 29. Thorbjørn, grunden til at der er en del omtale af funktionaliteten her er, at den første Gold Master blev lækket på Internettet, så vi andre, der ikke er udviklere, også kunne hente den.

  Der burde være en god chance for at den kommer hen af fredag medmindre der bliver fundet flere fejl.

 30. Det jeg mener, tidligere i september var der en icon med Print center. Den er pist væk i sidste opdatering fra sidste uge. Istedet er der stadig den pil i programmer, men min printer kan slet ikke findes, måske fordi den er koblet til en pc. Ellers et godt system, synes jeg.
  Thorbjørn, det er kun developer udgaver kører nu, officiel opdatering forventes om 1-2 uger.