Hvornår kommer den nye iPad 2?

UPDATE: Læs om den nye ipad 2 som nu er lanceret her

iPad er endnu ikke officielt kommet til Danmark, men alligevel florerer der allerede masser af rygter om en ny iPad 2 til at efterfølge den nuværende model. Lad os lige se lidt nærmere på, hvad rygterne indeholder.

Kameraer
Allerede i foråret inden iPad var kommet på gaden var der massevis af rygter om, at den første iPad ville indeholde et kamera vendt mod brugeren. Det blev vist hvordan der i iPad var lavet plads til et sådant kamera. Det kom dog ikke med i iPad 1 som vi nu alle ved.

Face-time på iPad?

Spionfoto af video-debugger på iPad på 9to5mac

Her i den sidste tid er rygterne om et Face-time-kamera blusset op i forbindelse med, at iPod touch også har fået face-time og at der er rygter om, at PC og Mac også får mulighed for Face-time . Ville det så ikke være logisk at iPad også fik det, så Apple med fuld kraft kunne rulle Face-time ud, blev der spurgt. Jeg tror dette rygte taler sandt.

Endelig er der også rygter om et kamera til at tage billeder af omgivelserne, da de konkurrerende tablets som Samsung Galaxy Tab og Toshiba Folio 100 f.eks. har sådan et. Det ville se kluntet ud, at rende rundt og fotografere med en iPad, så jeg tror ikke Apple vil kaste energi efter dette kamera.

Retina-skærm
En af de fedeste opdateringer ved iPhone 4 var den såkaldte Retina-skærm, med en opløsning på 326 pixels pr. tomme. Denne opløsning er så høj, at det menneskelige øje (retina) ikke skulle kunne se de enkelte pixels. Denne skærm på iPhonen har gjort, at den faktisk er bedre til at læse ebøger og lignenden end iPad når man blot ser på opløsningen. Og fordi iPad netop har en stor del af sin berettigelse som ebogslæser, så er det nærliggende, at en ny ipad også skal have denne opløsning.

Jeg tror dog ikke på at iPad for Retina-skærm foreløbig. Det ville betyde, at iPad skulle have en opløsning på 2520 px gange 1890 px, hvilket dels ville kræve en meget voldsom grafikprocessor og dels ville kræve, at alle apps til iPad allerede skulle ændres og tilpasses den nye opløsning.

7-tommer skærm

Sådan ville en 7-tommers iPad se ud i forhold til den nuværende

Et andet aktuelt rygte er, at der skulle komme en ny iPad med 7 tommer skærm, for på den måde kan kunne tage konkurrencen op med Samsung Galaxy Tab og andre mindre og lettere tablets.

Dette rygte tror jeg heller ikke på. Alene af den grund, at det ville gøre det vanskeligt for app-udviklerne, at de skulle udvikle til to forskellige skærmstørrelser. Der er dog den mulighed, at Apple brugte den samme opløsning som på den nuværende ipad med 9,7 tommer på de 7 tommer. På den måde ville det kun være størrelsen på skrift og andet der var forskelligt. Men jeg tvivler.

Jul, januar eller april?
Mange af rygterne i den seneste tid har gået på, at den nye iPad 2 allerede kommer i forbindelse med julesalget i år. Og det ville da også være vildt, mindre en trekvart år efter lanceringen af iPad 1 at komme med en ny så tidligt. Andre rygter har til gengæld skubbet fremkomsten til januar næste år.

Selv tror jeg, at vi må vente til april næste år inden en ny ipad 2 kan købes. På den måde holder Apple et årsinterval i deres produktcyklus, som de også gør med de fleste af deres andre produkter. Det kan godt være, at en efterfølger allerede bliver præsenteret i en keynote i januar for på den måde at skabe hype og forhindre at kunderne i mellemtiden går over til konkurrenterne. Det tror jeg faktisk er sandsynligt.

Hvad tror du?
Hvornår tror du der kommer en efterfølger til den nuværende ipad? Hvad tror du den kommer til at indeholde? Skriv en kommentar om hvad du tror.

UPDATE: Læs om den nye ipad 2 som nu er lanceret her


3 thoughts on “Hvornår kommer den nye iPad 2?

  1. Jeg mener det er oplagt at tro på november, eftersom
    1) Apple er ovenpå mht. leverancer; de kan følge med efterspørgslen nu, dvs. de kan producere til lager til ny lancering
    2) Julehandlen.. Do not underestemate The power of The julehandel!
    Og de vigtigste indicie:
    3) iOS4.2 kommer til november og heri er der fundet DK-keyboard..

  2. Tror udmiddelbart vi vil se næste generation af ipad’en lige efter jul og det er min overbevisning at iPad’en får et relativt radikalt anderledes look – helt sikkert en iPhone look-a-like. Glæder mig til at se den 🙂