Opsætning af iPad 3G til mobilt bredbånd

Som jeg beskrev i artiklen om at klippe tilklippe sit eget micro-sim-kort i begyndelsen af sommeren, så bestilte jeg mobilt bredbånd hos CBB. Det var et tilbud hvor det var gratis fra juni til 1. oktober og det var jeg ret glad for. Nu er det så begyndt at koste 49 kr. om måneden. Efter at være blevet kaldt op af en venlig medarbejder skiftede jeg dog over til et 10-tursklippekort på mobilt bredbånd, da jeg for det meste bruger wifi på iPad’en. Det koster 99 kr. for 10 klip a 1 dag og 1 GB data.

Du kan se Mobilt bredbånd fra CBB her

Opsætningen var skiftet
For nylig havde jeg dog undret mig over, at jeg ikke kunne få forbindelse med mit mobile bredbånd fra CBB. Og nu er jeg så blevet opmærksom på, at den såkaldte APN-indstilling havde ændret sig. Tidligere skulle man ikke skrive noget her, men nu skulle man skrive internet i APN’en. Efter at have skrevet internet fungerede mit CBB-abonnement glimrende igen.

Hvordan sætter man en iPad 3G op til mobilt bredbånd?
Det er ganske simpelt, men kan svinge fra udbyder til udbyder:

 1. Køb et abonnement på mobilt bredbånd. Du kan sammenligne priser på mobilt bredbånd til iPad her.
 2. Bestil enten et micro-sim-kort eller klip et almindeligt sim-kort til et micro-sim-kort
 3. Gå ind i “Indstillinger” – vælg “Mobildata” – vælg “APN-indstillinger” – ud for APN skriver du dit teleselskabs APN. Du finder dit teleselskabs APN nedenfor.
 4. Sæt dit sim-kort i sim-kort-skuffen.
 5. Nu bliver du bedt om at indtaste puk-koden som stod i følgebrevet til sim-kortet.
 6. Skriv derefter en sim-kode.

Nu skulle du gerne være på nettet. Hvis der også er wifi i nærheden som din iPad kobler sig på, så kan du gå ind og slukke for wifi for at tjekke at 3G virker (husk at slå wifi til igen, hvis du vil undgå at bruge meget 3G).

Find APN til din udbyder af mobilt bredbånd
APN står for Access Point Name og skal udfyldes forskellig for de forskellige teleselskaber. Her kan du se hvad du skal skrive:

3:
APN: data.tre.dk
APN: bredband.tre.dk
APN: static.tre.dk

BiBoB:
APN: internet.bibob.dk

Onfone
APN: internet.bibob.dk

Telenor:
APN: Internet
APN: gprs

Telia:
APN: www.internet.mtelia.dk

Telmore
APN: internet

Happii
APN: internet

TDC:
APN: internet

Callme:
APN: websp

Oister:
APN: bredband.oister.dk
APN: data.dk


39 thoughts on “Opsætning af iPad 3G til mobilt bredbånd

 1. Hey jeg tænkte på om man kan dele sin 3g forbindelse på ipad så den virker som en wireless router??

 2. Hej Martin

  Det kan desværre ikke lade sig gøre. Måske er det muligt hvis du jailbreaker den. Det er det i hvert fald for iPhonen.

 3. Hej. Hjælp. Jeg kan ikke komme på internette med 3G (Telenor) efter opdatering. ipaden skriver at safari ikke har forbindelse til nettet. Wifi virker fint. Hilsen Dan

 4. Hej Dan

  Tjek at du har skrevet ‘internet’ som APN. Og allers kan du prøve at gå ind i Indstillinger – generelt – om – og se om der evt. er en update til carrier her som du kan klikke ok til.

 5. Tak for dit hurtige svar, desværre løste det ikke problemet. Min opsætning er som beskrevet & der er ingen opdateringer. 3G virkede fint, men kan nu pludselig ikke oprette forbindelse. Har du evt. et andet tilflød

 6. Hej Dan

  Du kan prøve at lade feltet APN stå tomt, og se om det hjælper. Husk at skrive ‘internet’ igen hvis ikke det virker.

  Ellers kunne du prøve at følge ansvisningen her: http://www.ipad-tilbehor.dk/nyheder/netvaerksproblemer-efter-ipad-opdatering-til-ios-4-2-beta Det installerer noget på din iPad. Husk at afinstallere igen hvis det ikke virker. Det er iøvrigt på eget ansvar:-)

  Endelig, så er der ikke andet at gøre, end at henvende sig til Telenors kundeservice.

 7. Hold da op, hvor har jeg haft problemer med at komme på 3G med mit Onfone-abonnement bestilt helt tilbage i november. Først idag er det lykkes!

  Hos Humac fik jeg at vide, fejlen lå hos Onfone, og da det er helt umuligt at ringe til Onfone, har jeg skrevet til dem et par gange og bare fået en sludder for en sladder.

  Idag fandt jeg så ipadnyt.dk:0) hvilket gav mig mod på at prøve igen-igen-igen-igen, og sørme om det ikke lykkes.

  Ville ind på Onfones hjemmeside for at se, om jeg kunne finde noget hjælp her, og helt tilfældigt opdagede jeg pludselig en lille gul knap, hvor der stod “aktiver simkort”!!!!!!!!!!!! Og pinedød om det ikke bare var det, der var i vejen.

  Nu burde jeg nok have vidst, at et sim-kort skal aktiveres, men………

  Sidder lige og er rød-glødende over, at Onfone ikke, trods rigtig lang ventetid og flere mails, ikke for længst har bedt mig tjekke, om jeg havde foretaget denne lille manøvre, og at de ikke i brevet med sim-kortet har skrevet denne lille detalje. Der står ellers mange andre…. Men det skal de nok høre mere om :0)

  Det vigtigste er, at jeg er PÅÅÅÅ :0)

  Elsker i øvrigt min iPad

  Sanne

 8. Hej Sanne

  Godt at høre din beretning. Måske kan andre få nytte af den.

  Surt at det det tog så lang tid, men godt at det lykkedes:-)

 9. Hejsa..

  Jeg har lige købt et ipad abbonement hos 3 mobil..
  De sagde at jeg bare skulle gå hjem og skrive I APN indstillinger “Bredbaand.tre.dk” også skulle det virke.. Men har prøvet og prøvet og genstartet flere gange men den gider ikke gå på nettet… Hver gang jeg prøver skriver den “Kunne ikke aktivere mobildatanetværk” i Safari… Ved i om man evt skal skrive noget i brugernavn og adgangskode i APN Indstillinger…??

  Mvh Waqas

 10. Hejsa..

  Jeg har lige købt et ipad abbonement hos 3 mobil..
  De sagde at jeg bare skulle gå hjem og skrive I APN indstillinger “Bredbaand.tre.dk” også skulle det virke.. Men har prøvet og prøvet og genstartet flere gange men den gider ikke gå på nettet… Hver gang jeg prøver skriver den “Kunne ikke aktivere mobildatanetværk” i Safari… Ved i om man evt skal skrive noget i brugernavn og adgangskode i APN Indstillinger…??

  Mvh Waqass

 11. Hej waqass

  Jeg tror ikke du skrive brugernavn og adgangskode. Det lyder surt at du ikke kan får det til at virke. Måske skulle du ringe til 3’s kundeservice.

 12. Hejsa..

  Har fået det til at virke.. 🙂
  Skulle bare skrive bredbånd med et a i å’et istedet for to a’er.. Så nu virker det perfect.. Det for fedt med en iPad og især når den er jailBreaket… 🙂

 13. Hejsa
  Er der nogle af jer der har erfaring med Telenors ipad abonnement (M: 5GB forbrug til 149 kr. pr. md.)? Jeg overvejer denne men er lidt bekymret for dækningen…

 14. Jeg kører på Telenors 3G netværk via mit Onfone data-abonnement til 25 kroner om måneden. Jeg har anvendt det siden oktober 2010 stort set uden problemer.

  Hvis du bestiller hos onfone.dk, så husk at bede KundeService om et mikro SIM-kort til din ipad (så slipper du for at klippe i standard SIM-kort, så størrelsen passer).

 15. Kan oplyse at hvis man har købt 3’s “tablet” abonnement – så skal der indtastes data.tre.dk i APN for at det virker.

 16. Hej Admin
  Jeg er ved at købe en Ipad 2, et af mine formål med den er at køre høre radio fra internettet, og høre det igennem et af B&Os nye produkter, der netop henvender sig til Ipad og Iphone – har du en ide om hvormange Gb jeg skal bruge når jeg på den måde “streamer” lyd fra nettet – jeg tænker på når jeg skal vælge mit simkort, så jeg ikke får en overaskelse.
  jeg hører nok 100 timers musik om måneden?
  På forhånd tak

 17. Hej,

  1. Kan man tilslutte sin iPad2 til en ekstern 3g-internet-USB dongle?
  (Man kan købe en adaptor, der gør det muligt med USB tilslutning)

  2. Kan jeg komme på internettet via min iPhone?

  MVH

  Dan

 18. Hej DanBear og Jeeper. Tak for jeres tips.

  Hej Adam. 100 timers musik tro jeg fylder mere data end de fleste mobile bredbånd har inkludere i deres abonnementer. Jeg ville få noget normalt bredbånd med en wi-fi-router.

  Hej Dan T. Du kan ikke bruge usb-modem til iPad. Usb-adapteren er vist nok stærk begrænset, og fungerer kun med sikkerhed kameraer.

 19. Jeg har lige købt mig en ipad 2 med 3g og fået et extra simkort til mit existerende arbonnement hos telenor, som det så er meningen jeg vil bruge med min ipad. Der står pænt telenor oppe i venstre hjørne med 5 bjælkers signal. Men når jeg så f.eks starter safari og prøver at komme på google.com ser det bare ud somm om den loader uden at komme nogen vejne . Jeg har tjekket efter apn instillinger (som jeg før har rodet med på min iphone) men apn er ikke at finde. Under mobildata finder jeg kun følgene :

  mobildata til/fra

  Data roaming Til/fra

  PInkode til sim
  Sim programmer

  Nogen der ka hjælpe??

 20. Hej.
  Nogen der kan oplyse om man opsætte IPad til atman selv kan vælge om man vil bruge wifi eller 3G. Synes nemlig det er fjollet at bruge data på abonnementet, når jeg har et fint wifi herhjemme?

  På forhånd tak

 21. Hvid du kobler den op på en wifi-forbindelse, så vil den fremover automatisk koble sig på når den genkender denne wifi-forbindelse. Sådan fungere det hos mig. Hvis du ikke kan få det til at fungere, så kan du gå ind i indstillinger og vælge Wi-Fi – sørge for at den er tændt – og så vælge det netværk du vil bruge.

 22. Jeg har telenor mobilt bredbånd på min iPad 2 – den skriver fint “Telenor DK 3G’ i toppen, men hvis jeg forsøger at downloade mails eller gå på internet er svaret blot ‘Kunne ikke aktivere mobildatanetværk’ – hvad kan være galt ?

  Slår jeg wifi til, så tilslutter den sig straks mit netværk og alt fungerer, men ikke via 3G…

  Hilsen Morten

 23. Hej alle,

  Har haft problemer med at min iPad meldte “Mobildata konto – du har ikke tilmeldt dig et dataabonnement….” og “Kunne ikke aktivere mobildatanetværk”.

  Jeg har i langt tid haft et fungerende 3G abonnement på min iPad, men det holde pludselige op med at fungere, med ovenståend e irriterende beskeder..

  Var i en 3 Butik, og der brugte de ret lang tid på at få skidtet til at virke, da der ikke var noget galt med abonnementet. Nulstilling af det ene og det andet. Til sidst blev jeg bedt om at tage hjem og nulstille hele iPad’en og gendanne den. Dette hjalp heller ikke. Har prøvet at skifte mellem de APN’er som 3 har uden held også.

  Der var en der foreslog at fjerne APN, gå ud og så skrive det igen.. Så jeg prøvede at fjerne APN-oplysningen.. for sjov skulle jeg lige se hvad den så sagde når der slet ikke var nogen APN…. og vupti – så virkede mit 3G 😉 Meget sært synes jeg.. Nogen der har en god forklaring på dette?

  Hvis ikke, så skidt med de.. bare det virker 🙂 Håber andre måske kan bruge denne løsning..

  Min løsning: FJERN APN og vupti..

 24. Hej.
  Jeg har netop købt en iPad og dertil mobilt bredbånd (fra telmore) nu vil jeg så gerne starte med opsætningen, jeg har ikke mulighed for wifi derhjemme.
  Men jeg får ikke muligheden for at vælge mobilt netværk (kun mine naboers låste wifi står listet under opsætningen). Så mit spørgsmål er – når opsætningen endnu ikke er klaret (og jeg dermed ikke kan gå ind i indstillinger), hvordan kommer jeg så igang? SIM kortet er afprøvet i mobil og der er ikke noget galt med det.
  Håber på hjælp 🙂
  Mvh Anne.

 25. Jeg har lige købt en Ipad 3G med TDC abonnement,men kan slet ikke få mobilnetværk op at køre, da den skriver der er begrænset dækning.
  Er der nogen der ved om jeg mangler at sætte noget op, eller er TDC dækning bare ikke lige god alle steder – jeg bor lidt ude på landet.

 26. Til Michael Fray,

  1000 Tak Michael for at poste din løsning! Det var lige præcis hvad der hjalp for mig. Pludselig holdte mit 3G op med at virke på min IPAD – jeg har brugt oceaner af tid på at finde årsagen, uden held, men så prøvede jeg dit forslag (fjerne APN), og så kører det sgu igen.

  Hold da fast, hvor jeg hader teknologi lige nu 🙂

 27. Jeg har købt et xterm simkort til min iPad 3 jeg har telenor, men kan ikke komme på nettet udenfor hjemmet hvor vi er trådløse, med mindre jeg bruger wi-fi og har en kode dertil, i indstillingerne APN står internet jeg er ved at blive vanvittig over jeg ikke kan gå på nettet, hvad gør jeg galt ????

 28. På min iPhone har jeg et abonnement fra 3 (3Voice). Er der nogen der ved om jeg kan få simkortet fra min telefon til at virke i min iPad (den nye) så jeg kan bruge 3G net og sende beskeder ?

 29. Har oister mobilabonnement til min iPad. Den ville kun gå på nettet med wi-fi, og ikke på data selv om der er masser af signal.Efter at have prøvet flere af ovenstående råd. Slettede jeg APn indstillingens og slukkede ipaden . Efter genstart tastede jeg bredband.oister.dk ind igen, og wupti var der forbindelse

 30. Per – tak, for hjælpen. Jeg havde samme problem (som opstod pludseligt for 14 dages tid siden). Det hjalp! Aahh…

 31. Min ipad vil ikke gå på nettet uden wi-fi. har prøvet det Per skriver men det hjælper ikke – nogle gode råd

 32. Hej jeg fik en ipad2 af min svigerfar, glasset skulle skiftes, den var blivet tabt, og det fik jeg gjordt, nu skriver den intet sim-kort hele tiden har prøvet nogle forskellige sim-kort, jeg syntes også wi-fi er lidt dårlig end på min kones ipad2, er der nogen som kan give lidt råd?

 33. Efter jeg har installeret IOS7 på min iPad 3. har jeg fået et lille irriterende problem med mobil data. Jeg har abonnement hos 3. Når jeg “tænder” for mobil data får jeg den normale visning i øverste venstre hjørne: signalstyrke, 3, 3G, og den starter med at søge på mail, Safari, eller hvad jeg har valgt, men der kommer aldrig forbindelse. Hvis jeg derefter slukker for mobildata, og tænder igen, virker det helt normalt. Er dette et problem andre også kender?.

 34. Hej Sparky

  Jeg forstår ikke helt problemet. Men kan anbefale at slukke helt for iPad og tænde den igen. Og ellers kan 3 måske hjælpe.

 35. Hej Admin.
  Problemet er jo ikke enormt, bare irriterende at man skal tænde, slukke og tænde før forbindelsen er der. Jeg har prøvet at slukke og genstarte iPad, men det hjælper ikke.