Sådan opretter du en amerikansk iTunes-konto – bl.a. til iPad’s og iPhone’s app-store

Begrænsningerne for danskere
Som dansker er der nogle begrænsninger i, hvad du kan købe gennem iTunes. Specielt for iPad-brugere er det irriterende, at man ikke kan dowloade andet end gratis bøger i app’en iBoooks. Der er også nogle apps i app-store som er udelukket for danskere at downloade. Og endelig kan man ikke som dansker købe film og tv-serier i iTunes, samt leje film.

Sådan får du en amerikansk iTunes-konto
Nedenstående anvisning er helt på eget ansvar og jeg opfordrer ikke til, at man begår ulovligheder.

 1. Du køber en amerikansk iTunes-gavekort da man ikke kan betale med dansk kreditkort når man opretter amerikansk iTunes-konto. Man kan f.eks. købe et15 $ gavekort til 17.99 $ hos Maximuscards.com. Her skal man dog have en paypal- eller Google-checkout-konto som er gratis at oprette. Dog tager det nogle dage at få verificeret en Paypal-konto. Straks efter man har betalt gavekoret får man tilsendt sin gavekorts-kode pr. email. Man kan sikkert købe gavekort andre steder. Her kunne man Google sig frem.
 2. Når man har sin gavekorts-kode, så logger man på sin iPad ud af sin ibooks-konto (eller app-store eller itunes, de hænger allesammen sammen) og trykker på knappen “Redeem” (betyder at indløse).
 3. Når man bliver spurgt om det, vælger man at oprette en ny konto.
 4. Når man udfylder data i den nye konto, så skal man angive sin amerikanske adresse og en anden email-adresse end den man bruger til sin danske iTunes-konto (kan man ikke huske sin adresse, så kunne man hurtigt slå en op her: Fakenamegenerator)
 5. Nu er du så logget ind på din nye amerikanske konto på hele din iPad.

Bemærk: Undlad at downloade ting som du også kan downloade på din danske konto. For når der kommer en update på en app f.eks., så kan du kun opdatere hvis du er logget ind på den amerikanske konto. Det kan gå hen og blive meget irriterende.

Hvordan er det at være logget på som amerikansk bruger?
Jeg synes ikke udvalget i iBooks-store er så stort som i Amazons Kindle-store. Der er heller ikke nogen apps fra den amerikanske app-store som jeg havde tænkt mig at bruge. Pandora kan downloades, men kræver også den rette ip-adresse for at det spiller. Det største potentiale ligger nok i film og tv-serier, hvor der er et pænt stort udvalg.


22 thoughts on “Sådan opretter du en amerikansk iTunes-konto – bl.a. til iPad’s og iPhone’s app-store

 1. Super artikel!

  – Lige en rettetlse: du skriver “endelig kan man IKKE(!!!!!) som amerikanerne købe film og tv-serier i iTunes, samt leje film”

  Fejlen ligger selvfølgelig i “ikke” – man kan jo netop godt i Amerika købe film og tv-serier.

  Bare en rettelse,
  Go dag! 😉

 2. Jeg må desvære sige at dette er ikke muligt, eller jeg behøver hjælp.

  God dag

 3. Fin artikel. Vi fik faktisk en flink Genius-medarbejder i Apple Store til at hjælpe os med ovenstående(!) – og købte nogle gavekort med det samme. Og det virker.

  Mit spørgsmål gør på det rent tekniske/praktiske:

  – kan der godt “skiftes” imellem dansk/US shop og fake/real konto?

  Jeg tænker her også på, hvad der sker, når man connecter sin iPad til mac’en, efter feks at have downloadet den nye sæson af Futurama. Forsvinder disse så, eller ?

 4. @Frederik,
  Det kan ikke lade sige gøre at købe hverken tv serie/film eller noget andet fra Itunes USA, da det kræver et amerikankse “Billing Address”, og da har man ikke hvis man bor udenfor USA.

 5. Hmmmm det ser ikke godt ud!!

  Hi,

  We apologize for the inconvenience.

  Please send us your:
  – scanned valid ID (e.g. driver license, passport, etc.)
  – copy of credit card billing statement/electricity bill showing your current address
  We’ll send you the codes after successful verification.
  Thanks for your cooperation and again, sorry for any inconvenience.
  Regards,

  Geor
  Sola Fide, Inc
  http://www.MaximusCards.com

 6. “hvis man ikke kan huske sin adresse” – LOVE IT 🙂

  Har lige fået en iPad så jeg skal da helt klart prøve din guide. Tak.

  /Mikael

 7. Kan der komme en guide til hvordan man får fx NetFlix til at virke? – det ville godt nok gøre min iPad meget mere sjov!

 8. Ok jeg skal have lidt input her.

  Jeg er i USA lige nu og har købt mig en iPad 32gb med 3G og nogle gavekort. Jeg har også en iPhone 3GS med en dk konto til.

  1: jeg vil gerne have alt det musik og app’s som jeg har købt på min iPhone ( dk konto) med på min iPad også og dette skulle der ikke være et problem i. Men hvad sker der så når jeg laver en us konto med et gavekort. Bliver alle de dk ting så på min iPad eller hvad?.
  Med andre ord hvad sker der med de ting som er købt på en anden konto?

  2: når jeg har lavet en us konto med et gavekort kan man så sætte penge på en den med et dk kreditkort? Eller skal man købe en masse gave kort hele tiden?

 9. Hej Korben

  1. Jeg tror tingene bare kan ligge side om side. Men hvis apps f.eks. skal opdateres, så skal man logge ind på den konto man har købt dem med.

  2. Jeg ved det ikke, men jeg tror du bliver nød til at købe flere gavekort. Der er ikke andet for, end at prøve.

 10. Det virker som om at man er nødt til at oprette en US konto? Er det korrekt? Jeg har hørt mange der er i tvivl hvor videt man skal købe en ipad, hvis man har alt det besvær.

  Hvad nu hvis man blot ønsker sin musik, billeder og egne film ipad. Så kan man vel nøjes med sin DK konto? Kan man downloade musik fra sin DK konto, direkte fra ipad?
  Når man opretter en US konto, er det så i virkeligheden, kun for at få noget ekstra (film, serier, programmer)?
  Og hvordan hvis jeg køber jeg en iPad f.eks. i Tyskland? Skal jeg så oprette en tysk iTunes konto?

  Det var mange spørgsmål 🙂

  Venligst Dennis

 11. Hej Dennis

  Nej det er på ingen måde nødvendigt at oprette en amerikansk itunes-konto. Man kan downloade musik og apps med sin danske itunes-konto. og en stor del af apps’ene er endda gratis.

  Og du har ret i, at med en amerikansk konto, så har man mulighed for ekstra-ting som du nævner.

  Og nej, der er ingen grund til at oprette en tysk konto fordi du køber en iPad i Tyskland. Du bruger bare den danske.

 12. Hej Josef

  Du gør det når du skal logge in i app-store på iPad. Alternativt kan du downloade iTunes til din computer, og hermed tilmelde dig.

 13. Hejsa

  Jeg lavede for ca. 2 måneder siden en Amerikansk itunes konto og fik sat penge ind i form af gavekort. Jeg har købt en masse efterfølgende og har ikke haft nogen problemer, lige indtil i går hvor den lige pludselig skrev ” invalid adresse” og jeg har ikke ændret i noget som helst efter jeg blev oprettet.
  Er der nogen der har oplevet dette og evt. kan sige hvad jeg skal gøre? Jeg har stadigvæk 67 dollers til at stå på kontoen, så jeg er lidt træt af at skulle oprette en ny.

  Vibse

 14. Er der nogen, der har erfaringer med at “gå tilbage” til dansk fra at have en US-konto?

  Jeg har i dag en US-konto, men der er efterhånden flere og flere danske apps, som ikke kan hentes med US-konto, fx TDC Play, TV2 News, netbanker osv.

  Jeg overvejer derfor at skifte til en dansk konto, men jeg har jo købt en række apps mv. på min US-konto. Hvordan vil det fungere, hvis jeg skifter til DK-konto? Vil de “følge med” eller vil de være tabt?

 15. Hej Kasper

  Jeg tror faktisk de købte apps er bundet til den konto du har købt dem med. Så desværre tror jeg du skal logge ind med forskellige konti hvis du f.eks. vil opdatere dem. Men jeg ved det ikke med sikkerhed, så måske kan du Google dig til anden info.

 16. Jeg har lige prøvet det dér uden succés.
  Man skal jo angive en betalingsmetode der matcher det navn og den adresse man angiver, når man opretter en apple ID.
  Eller har jeg misset noget?

 17. Hej Mads

  Følg vejledningen punkt for punkt. Du betaler med gavekort som der ikke er tilknyttet noget navn til.

  Mvh.
  Knut

 18. Hej

  Virker dette stadig? Jeg kan ikke få det til at virke, itunes siger: Please contact itunes support to complete this transaction.

  Mvh
  Jesper