Sådan klipper du sim-kort til micro-sim-størrelse (til iPad 3G og iPhone 4)

 

Update 4. juli 2012: Artiklen er skrevet for længe siden. Nu kan man få micro-sim hos de fleste teleselskaber når man køber mobilt bredbånd til sin iPad.

Se priser og links for mobilt bredbånd til iPad her

Telmore leverer et kombo-sim-kort som du kan trykke ud i to størrelser. Hos 3 vælger du hvilken størrelse sim-kort du vil have. Hos TDC kan du bestille det hos kundeservice. Hos Oister bestiller du ved tilmelding. Hos Telia kan du også trykke to størrelser ud.

Min iPad er en 3G-model
Som jeg har beskrevet tidligere, så har jeg købt en iPad 3G. Det betyder at den indholder en lille skuffe i siden med et sim-kort, som gør det muligt at gå på nettet via mobilnettet. Da jeg købte min iPad i USA indeholdt den et sim-kort fra at&t til brug i USA. Så hvis jeg vil gå på nettet herhjemme, så skal jeg gøre to ting:

 1. Finde et billigt abonnement på Mobilt Bredbånd.
 2. Når jeg så har et sim-kort til dette abonnement, så skal det tilpasses så det får størrelsen som et micro-sim-kort.

Mobilt Bredbånd til 0 kr.
Jeg faldt over et abonnement på Mobilt Bredbånd hos CBB, som koster 0 kr. frem til 1. oktober. Derefter koster det 49 kr. om måneden, men man er aldrig bundet  for en periode. Det snupper jeg tænkte jeg – billigere kan det ikke blive! Jeg fik sim-kortet, som jeg havde bestilt på nettet (se ovenstående link), med posten i går.

Tilklipningen af simkortet
Joost har tidligere her på bloggen fortalt om, hvordan han har tilklippet simkort til micro-simhvordan det virker til forskellige selskaber og om micro-sim-adapteren, men nu skulle jeg selv prøve det i praksis. Jeg ved godt, at nogle teleselskaber fohandler micro-sim-kort, men for mig er det vigtigere, at få det billigste abonnement. Nedenstående vejledning er er på eget ansvar, og iPadNyt fralægger sig ethvert ansvar for sim-kort der bliver ødelagt.

Sådan så micro-sim-kortet fra at&t og det normale sim-kort fra CBB ud før operationen. Bemærk, at det lille micro-sim-kort sidder ret stramt og præcist i skuffen – så vi skal passe på ikke at klippe for meget så det nye går hen og svupper i skuffen:

Guide til at klippe dit sim-kort til, så det bliver et micro-sim til iPad 3G og iPhone 4
Og på bagsiden er der en lille chip på begge kort:
Vejledning i at tilpasse sim-kort til micro-sim-størrelse
Nu lagde jeg de to kort oven på hinanden med det lille micro-sim-kort øverst og med chipsene opad. Hvis man sørger for at chipsene ligger lige over hinanden, så er det i princippet den overskydende plastik som skal klippes væk:

Problemet er, at man ikke rigtig kan se om chipsene ligger lige over hinanden. Derfor holdt jeg de to kort lidt forskudt, sådan at jeg kunne se at chipsene flugtede med hinanden, så kunne jeg klippe den overskydende plastik væk fra den side. På samme måde gjorde jeg med alle de andre sider. Nu havde jeg to simkort der næsten var lige store og hvor chippen sad det samme sted på kortet. Nu manglede jeg bare at klippe de overskydende hjørner af:
Sådan så det færdige resultat ud:

Det eneste jeg havde benyttet var en saks:

Sådan ser det ud med det nye sim-kort i skuffen:

Ibrugtagningen:
Jeg satte nu sim-kortskuffen ind i iPad’en igen. Nu blev jeg bedt om at indtaste puk-koden som stod i følgebrevet til sim-kortet. Derefter skulle jeg selv skrive en sim-kode. Og vupti, så var jeg på 3G-nettet.

Det fungerer meget godt og på samme måde som iPhonen. iPad’en kan selv mærke om den kendte wi-fi-forbindelse er til stede eller ej, og kobler sig henholdsvis automatisk på wi-fi eller 3G uden at spørge.

I dag sad jeg i en park ved vandet og surfede på nettet med min iPad.

PS: Den nye iPhone 4 kommer i øvrigt også til at bruge micro-sim.


34 thoughts on “Sådan klipper du sim-kort til micro-sim-størrelse (til iPad 3G og iPhone 4)

 1. Fedt med lidt mere info!! Jeg henter selv mit 3G ipad i morgen.. Også ville jeg hører havd har folk fundet af priser når det gælder 3g nettet i Danmark?

 2. Hej – Super med en guide ,men jeg ved at 3 har lavet og kan leverer minisim kort i slut juni. Jeg har testet en 3G med et simkort hvor jeg har klippet det til efter denne guide. Og det virker bare – men tror jeg skifter tl mini sim kort.

 3. Kunne se, at du have købt din iPad 3G i USA. Er den låst til AT&T eller hvordan, når man køber den i Apple Store ?
  Eller er din blevet unlocked for at kunne bruges i DK ?

 4. Hej Peter. iPad er ikke locked på nogen måde. Man tager bare at&t-simkortet ud og sætter sit eget i.

 5. Vil det ikke være muligt at få målene på sådan et micro-simkort?
  Jeg har nemlig kun det gamle og kan derfor ikke bruge et micro-simkort som skabelon.

 6. vil det sige at når jeg køber en iPhone 4 skal jeg bare klippe mit Sim-kort til Mirco størrelse vil jeg kunne bruge det
  jeg har et onfone abb.

 7. Det skulle jeg mene. Der er dog enkelte simkort hvor chippen har en lidt anden størrelse, og så må man klippe lidt af den. Hvis det går galt, så kan mand vel bestille et nyt hos sin udbyder.

  Tippet er dog på eget ansvar:-)

 8. Bare kig på billederne. Brug SIM skuffen fra din iphone 4 som skabelon. Prøv at det til at ligne hans resultat, jeg har lige gjort det sammen med en kop kaffe, det er ikke så svært, bare tænk det igennem hver gang du klipper, dobbeltcheck alt hvis du ikke føler dig sikker, og du dør ikke hvis du fejler. GO!!

 9. CBB leverer også micro-SIM hvis man beder om det. Jeg har lige bestilt deres klippekortabonnement til kr. 99,- for 10 klip (på siden står der 180 kr., men det retter sig når man kommer frem til betaling). Har ikke modtaget det endnu, men hvis det kører som det skal lyder det til at dække mit behov fint.

 10. hej jeg leder efter den billigste og bedste ipad man kan få nu til dags nogen der kan hjælpe jeg har kun fundet en til 5873.- eller kan man få den billiger??

 11. Hej 🙂 nogle der kan hjælpe mig med hvordan jeg får simkorts skuffen ud???

 12. Hej Lone

  Du retter en papirklips ud, og stikker enden ned i det lille hul der er i sim-kort-skuffen. Så skulle den gerne glide ud. I din æske til iPad skulle der også gerne være en lille metaldims der kan gøre det samme.

 13. Jeg klippede mit simkort forleden, så det kunne virke til min iPhone 4. Og det virkede!!! Så fedt! Jeg klippede efter billedet. nice

 14. Hvis man gerne undgå at skifte simkort….Så har TDC Erhverv butikkerne en tang lige til at lave dit normale simkort om til microsim med et tryk/klip

 15. Hej, jeg er en af dem med de gamle simkort, hvor chippen er meget større, er der nogen der har prøvet at klippe et af dem ud og fået det til at virke? Jeg vil helst ikke prøve uden bare en succes historie:-)

 16. Hej alle! bare så i ved det, hvis i har problemer med at klippe, så gå ind på google søg i billeder efter et billede af et micro simkort i 1:1 størelse print det ud, klip det ud og tape det fast til dit almindelige minisim som jo så bliver til micro sim

 17. Hej Admin,
  for et år siden skrev du, at du købte en Ipad i USA. Kan det stadig gøres uden problemer?
  Kan man få danske hjælpetekster, menuer osv på en Ipad købt i USA?
  Hvordan er en en “dansk” og en “amerikansk” Ipad forskellig?

 18. Hej folkens 🙂 Jeg har i dag modtaget min nye iPhone 4S og prøvede dette, men uden held!! Gør det endelig ikke. I kan få et GRATIS mikro-sim af jeres telefonudbyder 🙂

 19. Hej 🙂

  Ved i om det virker med Telmore og en Iphone 3g?
  Får nemlig min iphone hjem i morgen og vil gerne vide om det virker før jeg klipper 😛

  Og så vil jeg gerne vide om det virker…

 20. t.hansen butikkerne sælger en tang til at klippe sim- kort med, vistnok kr. 140,-

 21. hej jeg tør ikke klippe den for mit sim kort til iphone har ikke den samme som det jeg vil have den der mærkelige firkant der er guld er MEGET størrer og ikke lige som den på billedet skall jeg bare klippe den eller?? vil få hurdigt svar Tak..;)

 22. Hej ukendt

  Det er svært at sige ud fra din beskrivelse. Ofte kan du nu også få et nyt sim-kort i den rigtige størrelse fra dit teleselskab.

 23. ej jeg kan ikke få det til at virke den siger stadig kun nødopkald

 24. Hej,
  Så der der også kommet et endnu mindre kort, kaldet nano SIM-kort, som skal anvendes i IPhone 5, og Ipad Mini.
  Kan et mini SIM-kort klippes til formatet nano SIM-kort?

 25. Hey alle sammen mit simkort er af lidt ældre dato (det har en stor chip) kan man selv klippe det til hvis det er på forhånd tak 🙂

 26. Har dag forsøgt at klippe mit SIM-kort ned til et mikro-SIM-kort efter alle kunstens regler. Det virker IKKE! Så nyt SIM-kort må købes. Det kan åbenbart ikke altid lade sig gøre.