Danskerne kan bedst lide den dyreste iPad og har købt den i USA

Den dyre ipad-model med 64 GB hukommelse og 3G-forbindelse ser ud til at være den foretrukne model hos danskerne. De fleste danskere med iPad har købt den i USA fremgår det af samme undersøgelse, der også viser, at 21% har købt den i Danmark.

I onsdags lavede jeg en lille spørgeskemaundersøgelse her på bloggen, hvor jeg stillede disse to spørgsmål: Har du en iPad? og Hvis du har en ipad, hvor har du så købt din ?

Siden da har 402 besvaret det første spørgsmål og 305 det andet spørgsmål.

Har du ikke stemt endnu, så kan du trykke her og stadig nå at stemme.

Resultatet ser lige nu sådan ud:

Link venligst til iPadNyt.dk hvis du gengiver disse resultater

64 GB 3G-modellen klart mest populære
Af undersøgelsen fremgår det, at de læsere her på iPadnyt.dk der har en iPad, så klart foretrækker topmodellen. Af de 291 der har en ipad, så har 93 valgt denne model med 64 gB hukommelse og 3G. Det er næsten 32%.

Wi-fi-modellerne også populære
Det spøjse er, at på anden og tredjepladsen kommer to modeller uden 3G, nemlig henholdsvis den med 32 GB og 16 GB hukommelse. De ejes af henholdsvis 20% og 17% af iPad-ejerne der har besvaret undersøgelsen.

Den mindst populære
Den som er mindst populær, ser ud til at være modellen med 16 GB hukommelse og med 3G.

Hvor er iPads købt?
På samme måde som den dyreste iPad fører klart, så har svaret I butik i USA den klare føring, når det gælder hvor iPad er købt. Det er der 35% der har gjort. Andenpladsen udgøres af svaret Andet, hvilket dels må dække over, at den er købt i en butik i lande der ikke er nævnt, dels dækker det nok over iPads som andre på rejse har købt for folk. Endelig er der 14% der har købt den i Tyskland i butik, hvilket kunne forventes at mange havde gjort.

21% har købt iPad i Danmark
Måske er det lidt overraskende, at det er næsten 21% som har købt deres iPad i Danmark. Et resultat man kommer frem til ved at lægge tallene for online og butikskøb og køb på dba og qxl sammen.

Hvor mange iPads mon i Danmark?
Et spændende spørgsmål som melder sig på baggrund af denne undersøgelse er: Hvor mange ipads findes der mon allerede i danmark nu? Det ser ud til, at der tilsyneladende er et pænt antal iPads i omløb, selv om Apple endnu ikke officielt har frigivet den i Danmark.

I vores undersøgelse har 28% af deltagerne i undersøgelsen svaret at de ikke har en iPad, mens 72% har svaret at de har en. Men det kan vi ikke bruge til så meget.

Hvor mange tror du der er i omløb i Danmark? Skriv en kommentar hvis du har et bud.


2 thoughts on “Danskerne kan bedst lide den dyreste iPad og har købt den i USA

 1. Overskriften er noget misvisende….
  “Danskerne kan bedst lide den dyreste iPad og har købt den i USA”
  … du mener vel “iPadNyt.dk’s læsere kan bedst lide den dyreste iPad og har købt den i USA”.
  Dernæst har 291 svaret at de har en iPad, men så er der 305 der har svaret på hvor de har købt den, det stemmer vidst ikke overens?

  Anyway, thumbs up for undersøgelsen, den viser helt klart nogle “tendenser”, dog synes jeg bare lige man bør være bevidst om at metoden der er anvendt ikke er den mest valide.

 2. Du har ret i, at undersøgelsen ikke er dybt videnskabelig, men som du selv siger, så synes jeg den udtrykker en tendens, som jeg så projicerer over på danskernes præference med hensyn til hvilken iPad de foretrækker. Og på baggrund af den tendens, så tror jeg tror egentlig at den giver et godt billede af danskernes fortrukne iPad. Og jeg tror også resultatet for hvor de har købt deres iPad er et ret dækkende billede for, hvor danskere generelt der ejer en iPad har købt den.

  Fejlkilder i undersøgelsen er selvfølgelig, at alle der har deltaget er nogen der har fundet vej til iPadNyt.dk og haft lyst til at deltage i undersøgelsen. Og du har ret i at antallet af folk der har en iPad og tallet for hvor de har købt den ideelt set burde være den samme. At der er forskel, kan være udtryk for, at ikke alle har besvaret begge spørgsmål.