Nyt micro-sim-kort-format til iPad

Sådan ser et micro-sim-kort ud i forhold til et normalt sim-kort

iPad’ens nye sim-kort-format
Allerede ved Apples præsentation af iPad’en blev det afsløret, at modellen med 3G ville benytte sig af et sim-kort-format der hedder micro-sim. På illustrationen ovenfor kan man se størrelsesforskellen i forhold til en normalt såkaldt mini-sim-kort. Udover størrelsen, så skulle der ikke være nogen forskel. Stort set ingen teleselskaber benytter sig af micro-sim-formatet, som er lavet til elektronik der kræver en lille størrelse.

Apples hardwaremæssige sim-lås?
Der har naturligvis været undren over hvorfor Apple er begynde at bruge dette nye format. Der har været gættet på forskellige forklaringer:

  1. Anden sim-kort-størrelse end til iPhonen giver mulighed for at sælge to abonnementer til samme kunde.
  2. Det kunne være en anden form for sim-lås, nemlig at det kun er de teleselskaber der har aftale med Apple, der vil fremstille formatet.

Spændende bliver det i det hele taget hvordan Apple har tænkt sig at distribuere iPad’en. Bliver det igen et begrænset antal teleselskaber som i starten får ret til at sælge iPad? Eller bliver det alle selskaber som kan sælge den fra starten?

Hvordan problemet med micro-sim kan løses
Marker hvor du skal skære for at få micro-sim-kortets størrelseBrug en neglefil til at glatte kanterne på det nytilskårne micro-sim-kortDer har været udtrykt en del irritation over det nye sim-kort-format. Dog er problemet ikke større, end at man på bedste hobbyvis kan løse det. Et tysk website giver nøje anvisninger i, hvordan man med en tusch, en kniv, målebånd og neglefil selv kan omdanne sit eksisterende sim-kort til et micro-sim-kort.

Og med alle de billige abonnementer med flatrate 3G til 49 kr. om måneden, så synes jeg ikke der ville være noget problem i denne sidstnævnte måde, at få sin iPad 3G til at fungere. Omend det er lidt bøvlet.


5 thoughts on “Nyt micro-sim-kort-format til iPad

  1. Pingback: Dagens mediehistorie om Ipad: Dens nye sim-kort-format | iPadNyt.dk

  2. Pingback: Nyt micro-sim-kort-format til iPad | TIPS OM NETTET

  3. Pingback: Ipad 3G nu i handlen i USA | iPadNyt.dk

  4. Det var da fedt at det var så nemt:-) Regner nemlig selv med også at købe en 3G-model.