Se DR live tv med app’en DR NU på din iPad eller iPhone

Så blev det muligt at se live tv af DR’s kanaler på sin iPad eller iPhone. Og det endda helt gratis og i en fortrinlig kvalitet.

Sådan gør du:

  1. Klik på dette link mens du er i browseren Safari på din iPad eller iPhone: http://www.dr.dk/tjenester/drnu-mobil-beta
  2. Du kan nu enten se tidligere udsendelser eller se live tv.
  3. Vælger du at se tidligere udsendelser, tryk på “Programmer A-Å” eller vælg f.eks “Mest sete” eller “Seneste”. Du kan nu søge blandt hundredvis af sendte programmer. Det enkelte program starter med det samme du har trykket på trekanten for play.
  4. Vælger du at se live tv, så skal du vælge mellem DR1, DR2, Ramasjang, DR K, DR Update og DR HD, og kanalen går automatisk i gang. Du kan nu nederst på siden justere billedkvaliteten (god kvalitet kræver hurtigt bredbånd ellers hakker det). Du kan også vælge at lade udsendelsen fylde hele skærmen ved at vælge symbolet i nederste højre hjørne af billedet.
  5. Du kan lave et bogmærke til linket på din hjemmeskærm ved at trykke på “del”-pilen øverst i browseren. Vælg så “Føj til hjemmeskærm”. Du vil nu se et bogmærke der ligner en app på din hjemmeskærm som du kan vælge når du vil se DR tv.

Web-app i HTML 5
Det utraditionelle ved DR’s løsning er, at de har udviklet det som kaldes en web-app. Det er i virkeligheden et website som  opfører sig som en app. Og for at den kan gøre det, så benytter man sig af det nye web-programmeringssprog HTML 5. Det giver mulighed for at vise levende billeder og effekter på en  ny måde uden at bruge flash. Fordelen ved en web-app er, at den kan bruges af alle platforme, så som iOS, Android eller Windows Phone 7.

Jeg er vildt begejstret
DR NU har været på vej meget længe. Men det har været værd at vente på. Jeg synes det er fantastisk at man så nemt og gnidningløst kan se både live tv og tidligere udsendelser. Hvad synes du?

 


One thought on “Se DR live tv med app’en DR NU på din iPad eller iPhone