Riidr – dansk e-bogslæser til iPad med Marked

iPad er genial til at læse e-bøger. Den kan gennem forskellige apps læse utrolig mange formater, den har en ok størrelse skærm, man kan læse i mørke og så kan man have den med overalt.

Svært at komme til danske ebøger på iPad
En ulempe ved ebogslæsning på iPad er, at hvis man vil købe og læse danske bøger på den, så skal man først downloade dem til en computer, og så sidenhen putte dem ind i iTunes og så synkronisere over til iPad. Sådan kan man f.eks. gøre hvis man køber e-bøger hos Saxo.com. Det er lidt bøvlet.

Køb danske e-bøger direkte i Riidr-app’en
Problemet med den bøvlede måde at købe og downloade bøger til iPad har den nye app fra det danske firma Riidr løst. App’en er gratis at downloade, og hvis man har tilmeldt sig, så kan man fra app’en browse rundt i deres Marked og købe e-bøger.

Download riidr i App Store her

Når du så har downloadet en e-bog, så kan du læse den i Riidr’s e-bogslæser:

Lille udvalg af bøger
En skuffende ting er, at udvalget af bøger i Riidr ikke er det allerstørste. Firmaet angiver det selv i skrivende stund til at være omkring 800. Størrelsen af en ebog-shops udvalg synes jeg næsten er en af de vigtigste parametre for, om det er fedt at købe bøger der. Et andet problematisk punkt er priserne. Som det generelt synes at være tilfældet for danske e-bøger, så ser priserne ikke ud til at være lavere end for papir-bøgerne. På Riidr’s website er der en række gratis bøger. Disse synes jeg ikke at kunne finde inde i app’en. Der er til gengæld gamle H. C. Andersen bøger til 9 kr.

Lidt buggy
En ting som irriterer mig ved app’en er, at den ikke kan bruges i horisontal position. Og der er også andre småting der viser, at den er ret ny, og at der kan finpudses på den. Ligeledes savner jeg information om, hvordan man evt. kan benytte sine indkøbte e-bøger på andre platforme eller på iPad’ens iBooks.

Konklusion
Jeg synes det er fantastisk dejlig at der nu findes en app hvor man nemt og uden bøvl kan dowloade danske e-bøger. Og jeg tror de andre e-bogs-butikker i Danmark skal skynde sig gevaldig meget med noget lignende, hvis ikke de vil forpasse dette marked. Jeg glæder mig til at se den videre udvikling af Riidr.


Comments are closed.