Pulse News reader til iPad er blevet gratis

Hvis du følger lidt med i nyheder indenfor forskellige emner, så er rss-feed-readere en fantastisk ting. Ved hjælp af sådan en, så kan du med et blik følge med i forskellige online-nyhedskilders overskrifter uden at skulle ind på hver site for sig og der klikke rundt for at se efter nyhederne. Selv bruger jeg det en del for at spotte nyheder om iPads.

Min favorit rss-reader er Feeddler
Jeg bruger normal en rss-reader som hedder Feeddler. Den giver et rigtig godt overblik over mange nyheder, opdaterer meget hurtigt, og er god at læse de enkelte nyheder i. Og så kan den som de fleste rss-readere synkronisere med Google Reader. På den måde, så behøver du ikke at abonnere på nye feed hver gang du skifter rss-reader. Og på min pc kan jeg tjekke jeg de samme feeds ved at gå ind på Google Reader med browseren, men kan samtidig se de som er markeret som læst.

Gav Pulse en chance nu den er gratis
En app som Steve Jobs selv har nævnt ved en keynote en gang er News Readeren Pulse. Den har tidligere kostet 18 kr., men er for nogle dage siden gået hen og blevet til en gratis app. Og det fik mig til at downloade og afprøve den. Og det fortryder jeg absolut ikke, for det er gået hen og blevet en af de apps jeg holder rigtig meget af.

Hvad gør den så god?
Det specielle ved Pulse er, at den er god til at trække billeder fra de enkelte artikler ind i læseren. På den måde kan man med pulse ikke bare browse i overskrifter, men også ved hjælp af billederne. Og det gør faktisk en meget stor forskel, synes jeg. På den måde kan nyhedsfeed-læsningen gå hen og blive meget mere lystbetonet end normalt, når man bare kan skimme tørre overskrifter.

En anden positiv ting ved Pulse er, at den er ret nem at sætte op med de feeds man ønsker at følge med i. Man kan logge ind på sin Google Reader, og så stjæle blandt de feeds man abonnerer på der. Man kan også lede efter feeds ved at søge efter stikord eller webadresser og Pulse finder så selv frem til rss-feed’et. Alternativt kan man browse i nogle emnemæssige kategorier. Efterfølgende kan man nemt og intuitivt rokere rundt på de enkelte feeds.

Ulemperne
Prisen for billederne i rss-læseren Pulse er, at man kun kan overskue 3 feeds ad gangen, og samtidig kun en håndfuld nyheder fra disse. Man har altså ikke det store overblik som f.eks. hos Feeddler. Den er nok mere til hygge-browsning. En anden ulempe er, at der kun kan være 5 gange 12 feeds. Altså 60 feeds i alt, mens der i andre læsere sagtens kan være mange flere når man inddeler dem i kategorier. Endelig, så der der lidt problemer med billederne til nogle sites. iPadNyt.dk får f.eks. ikke vist billeder.

Prøv denne fantastiske app
Jeg kan kun anbefale af afprøve Pulse nu hvor den er blevet gratis. Med den kan du helt selv sammensætte din egen netavis, som enhver traditionel nyhedsapp vil have svært ved at konkurrere med.


Comments are closed.