Politiken udgiver eAvisen på iPad – jeg er lidt begejstret

I dag udkom Politikens app til iPad som hedder Politiken eAvisen. Det er en app, som giver mulighed for at læse en kopi af papiravisen på iPad. Hverken mere eller mindre.

Fakta om Politikens eAvisen

 • App’en er gratis. En dags avis koster 18 kr. En måneds aviser 275 kr, hvilket giver en stykpris på knap 9 kr.
 • Som abonnent kan du læse gratis.
 • Du kan læse dagens avis fra kl. 4.30.
 • Du dowloader avisen, så den kan læses offline.
 • Der kan søges i aviserne med en søgefunktion.
 • Artiklerne kan læses i ‘pdf-form’ eller som ren tekst.
 • Der kan zoomes og flyttes lækkert i ‘pdf-formen’ af avisen.
 • Indholdet i eAvisen er lige som i den trykte avis anderledes end webindholdet på politiken.dk. Det er adskilte redaktioner, og politiken.dk opdateres løbende.

Oplevelsen er ret god
I virkeligheden er der i Politikens eAvisen ikke tilføjet noget som helst i forhold til papiravisen. Det er som nævnt en fuldstændig kopi af den. Til gengæld er jeg overrasket over hvor godt iPad kan kopiere oplevelsen ved at læse papiravisen. Jeg synes næsten ikke, at oplevelsen er dårligere end at sidde med en rigtig og stor papiravis foran sig. Jeg synes det er nemt at browse en sektion, en side og så hurtigt zoome ind på noget man vil læse nærmere. Og så fylder den mindre og man kan endda lave en søgning efter noget specifikt i sin avis.

Så gik offline også online, og det er måske ikke så ringe endda
Politikens eAvis er blevet kritiseret af andre bloggere for, ikke at levere noget nyt, og at den er alt for dyr i forhold til andre apps og andet online-indhold. Jeg synes faktisk meget godt om initiativet:

 • Da vores husstand er weekend-abonnent, vil jeg måske bruge den af og til. Og i det hele taget er det lækkert supplement til abonnenter. Man kan på den måde også arkivere gamle aviser uden at de fylder.
 • Der bliver meget efterlyst nye multimediale formater, men måske er papirformatet stadig det mest overskuelige og bedste. Måske bliver det fremover den måde man abonnerer på sin avis? Så ros herfra for at realisere den enkle ide.
 • Det har egentlig altid frustreret mig, at der var sådan en opdeling mellem offline og online hvad aviser angår. Politikens eAvisen giver en slags online-adgang til offline-indholdet. Måske er app’en her en start på en udviskning af forskelle mellem de to verdenen.
 • Jeg tror ikke omkostningen fra Politikens side er stor, da det hele findes i forskellige digitale formater i forvejen.


4 thoughts on “Politiken udgiver eAvisen på iPad – jeg er lidt begejstret

 1. Men det er jo alt for dyrt. Du kan købe Politiken, Børsen, JP, EkstraBladet, Berlingske og 1500+ udenlandske aviser via pressdisplay.com for 30 USD/måned. Det er for alle aviser, IKKE per styk.
  For at få de danske man dog enten være i udlandet eller få en udenlandsk IP-adresse, feks via blackvpn.com

 2. Det er godt gået Politiken !

  Men hvorfor har de ikke lavet det sådan, at man kunne få et prøveeksempel gratis, for at lokke folk ind og se kvaliteten?

  Håber snart de andre danske aviser kommer med, det er jo præcis det som iPad’en vil være rigtig god til.

 3. Kan slet ikke forstå din begejstring? Jeg synes Politiken er sprunget over hvor gærdet er lavest, og lavet en gang makværk. En klikbar PDF-fil med links til rå tekster. Det kan dæleme gøres bedre. Selv Berlingske gratis Business-app, der i virkeligheden bare er en HTML-side, fungerer mere elegant. Når Politiken så samtidig tager en ublu pris, well… de sælger ingen abonnementer til mig på den måde. Jeg har selv skrevet en anmeldelse af Politikens eAvis. Den kan tjekkes på http://www.appetizers.dk/politiken-eavis/.

 4. Hej Peter

  Du har ret i, at der umiddelbart er mange begrænsninger. Men jeg tror bare jeg har opdaget, at en pdf af en avis kan noget som en traditionel app og en avis’ website ikke kan. Jeg tror så du har ret i, at der nok skal eksperimenteres med prisen før det bliver en stor succes. Men jeg ser det egentlig mere som et supplement som ikke koster Politiken meget.

  Fedt med link til din anmeldelse:-)