iPad-app’en Gyldendals Bøger – danske ebøger og lydbøger

Så har Gyldendal frigivet en app til ipad (samt iPhone og iPod Touch) hvormed man kan købe og læse danske ebøger og lydbøger.

Gyldendals Bøger-app har in-app-purchase
I modsætning til riidr, Kindle til iPad og den afviste Sony Reader, så har Gyldendals app det såkaldte in-app-purchase, som betyder at du kan købe bøger gennem din iTunes-konto. Det betyder, at du ikke skal have dit kredit-kort frem hver gang du vil købe bøger, men kan gøre det så nemt som at købe en app i App Store. Fordi Gyldendal benytter denne af Apple velsignede salgsteknik i Apps, så er Gyldendal fremtidssikret.

Prisen ikke i den lave ende
Ulempen ved førnævnte in-app-purchase er, at Gyldendal skal aflevere 30% af bøgernes pris til Apple. Dette er nok også en af forklaringerne på, at priserne i app’en ofte ser ud til at være højere end andre ebøger og papirbøger.

Dejligt med danske ebøger til iPad
Selvom priserne ikke er så skarpe som de kunne være, så synes jeg det er rigtig dejligt, at der ny er to firmaer som tilbyder danske ebøger via en app. Det kan forhåbentlig give markedet et tiltrængt skub i Danmark og samtidig give noget sund konkurrence.


8 thoughts on “iPad-app’en Gyldendals Bøger – danske ebøger og lydbøger

 1. er siden gået i stå? i starten var der nærmest 3 indlæg om dagen:) nu er der et om måneden? Lorte side::–))

 2. Har nu købt en bog til min iPad, det virker ikke ordentligt’ download osv. gik fint men indholdet gentager sig selv så den ikke er til at holde ud og læse, det bliver et ønske om at få pengene igen:-(

 3. Hej Søren

  Have samme problem med min første bog. Løste det ved at vende Ipaden 180 grader. Det tvang den til at Indexsere igen, dette sammen med ændring af skrift størrelse /type fik det til at virke. Ellers så var jeg, ligesom dig, godt træt af at læses linjerne flere gange.

 4. Det er dog utrolig irreterende at skulle rotere ipaden hele tiden og ændre skrifttype for at undgå at skulle læse det samme igen og igen. Jeg skal ikke købe flere bøger her!

 5. Billige eBøger sælger Nis Jakobs velskrevne og tankevækkende romaner, der kan downloades med få klik og helt uden kreditkort, hvis man har paypalkonto på http://www.billigeeboeger.dk. Ellers med kreditkort. De koster kun 39,- stykket eller tre for hundrede kroner. Og så spiller de på fx iPad uden alt det tekniske bøvl, som der tilsyneladende er andre steder iflg. ovenstående indlæg. Døm selv, der er gratis læseprøver på 300 sider.

 6. har købt en bog på appen, men da jeg så skulle gendanne min ipad mistede jeg bogen, og nu kan jeg så ikke få bogen igen, fordi jeg ikke kan huske brugernavnet, og som den jo ikke er linket til en email, så tror jeg godt jeg kan vinke farvel til de penge. Deres support svarer heller ikke, så tror de er ret ligeglade.

 7. Hej. Jeg har købt en lydbog ‘7 gode vaner’ til 185 kroner. Den ‘står på hylden’ i min telefon-boghylde. Når jeg trykker på den står der’ fejl, the book cannot be downloaded and extracted: downloaded book cannot be extracted from archive’

  Hvad er der galt?

 8. Jeg har købt en lydbog og betalt for den, men den optræder ikke i indkøb og er ikke downloadet