New York Times udgiver ny iPad-app

Til manges skuffelse lavede New York Times kun app’en NYT Editors’ Choice for iPad og ikke en rigtig app for avisen. Specielt Apple og Steve Jobs skulle vist nok have været lidt sure over dette, fordi de ofte har omtalt New York Times i promoveringen af iPad.

Hele avisen i en app
Nu er NYT Editors’ Choice så blevet skiftet ud med NYTimes for iPad. Denne app skulle indeholde hele New York Times i modsætningen til den tidligere app, der blot indeholdt udvalgte artikler. Hvad der så menes med ‘hele’ avisen er jeg ikke helt klar over. Altså om der er ment hele onlineudgaven eller papiravisen.

App’en fungerer som en rigtig avis
Det specielle ved den nye app, synes jeg er, at den minder utroligt meget om en rigtig avis. Aviser er karakteristiske ved, at artiklerne af redaktionen er prioriterede gennem deres overskrifts størrelse, artiklens størrelse og artiklens placering. Og denne redaktionelle prioritering går faktisk igen i denne app. Dog er der snydt lidt, idet de fleste artikler man kan se i oversigterne kun er uddrag af den fulde artikel. Hvis man vil læse hele artiklen, så skal røre ved den, og man kommer hen på en side med hele artiklen. Hele artikeluddraget fungerer altså som et hyperlink.

Den første rigtige avis-app?
Ovenstående funktionalitet synes jeg ikke at have set så gennemført i en iPad-app før. Er det mon sådan vi i fremtiden kommer til at læse aviser på iPad? Der har jo været snakket så meget om, at iPad kunne gå hen og blive avisernes redning, så derfor synes jeg det er ekstremt interessant at se, hvordan man i praksis kan lave en god avis på iPad’en.

Foto, video og  mest e-mailede
Udover den ovenfor beskrevne funktionalitet i en lang række kategorier, så har New York times også lavet en sektion med fantastiske fotos og en sektion med videoklip. Begge disse sektioner indeholder materiale som går igen i de enkelte artikler. Endelig så har avisen lavet en top-10 med de mest e-mailede artikler i dagens avis.

Gratis at abonnere på avisen frem til 2011
Selve app’en er gratis at downloade. Men hvis man vil have adgang til hele avisen indhold, så skal man tilmelde sig med sin email-adresse. Tilmeldingen er til gengæld gratis til et ikke nærmere specificeret tidspunkt i begyndelsen af 2011.


Comments are closed.