Facebook-iPad-app (den officielle) er ved at blive lanceret

Opdateret den 11. oktober, da man nu kan downloade app’en.

Facebooks officielle iPad-app til iPad er blevet lanceret. Du kan downlode app’en ved at følge dette link fra din iPad:

Download app’en Facebook til iPad

Mit første indtryk af app’en er, at den er meget lækker. Normalt bryder jeg mig ikke om app’s der blot er barberede versioner af et site. I denne Facebook-app til iPad føler man ikke, at der mangler noget, men at man snarere har en bedre oplevelse end hvis man bruger Facebook i iPad’ens Safari-browser. Ting der virke meget lækre er:

  • Link i indlæg åbner i en indbygget browser, som slider op.
  • Billedgalleriet er så lækkert, at man får meget mere lyst til at bladre i Facebookbilleder.
  • Lokationskortet er meget lækkert.
  • Nå man lukker forskellige elementer, så gøres det på en elegant og glidende måde.
  • Notificeringsfunktionen er også god.
  • Det er muligt at chatte, i modsætning til ipad’ens browserversion.
Alt i alt minder Facebook-app’en meget om min favorit-app, nemlig Twitter-app’en.

Sådan ser Facebooks iPad-app ud:

Det utrolige med denne app fra Facebook selv er, at der skulle gå halvanden år fra iPad’ens lancering til, at Facebooks app bliver lanceret. Og det er ikke fordi facebook aldrig har laver apps før, da der jo i lang tid har eksisteret en officiel facebook-app til iPhone.

I mellemtiden findes der utrolig mange apps fra andre firmaer som giver adgang til Facebook. Jeg har dog ikke selv fundet nogen, som var bedre end at tilgå facebook fra Safari-browseren på iPad’en.

Lige inden den store iPhone-event i sidste uge var der en del spekulationer omkring, at den ville omfatte præsentationen af den officielle Facebook-app. Der var også nogen der spåede, at eventen langsigtede betydning bl.a. ville ligge i lanceringen af denne app. Facebooks app til iPad blev af en journalist tillagt så stor betydning, fordi han så iPad’en som de mest perfekte medie til at konsumere sociale medier med. Han spåede derfor, at langt størstedelen af forbruget af sociale medier om nogle år ville finde sted gennem ipad og andre tablet.


One thought on “Facebook-iPad-app (den officielle) er ved at blive lanceret