iPad uden flash: Vinder Apple over Adobe?

Et af de helt store kritikpunkter ved den kommende iPad er, at den ikke understøtter flash. Hvis man er iPhonebruger, så ved man hvor irriterende det er, at støde ind i et website med flashindhold, som ikke kan ses.

Hvorfor ikke flash på iPhone?
Grundene til den manglende understøttelse er uvisse, men ofte udlagt som, at flash kunne true Apples kontrol over apps der kan køre på iPhonen. Steve Jobs har selv for nyligt udtalt, at Adobe leverer dårlig kode som får Apples computere til at crashe.

Rygter: Hulu vil understøtte iPad
Verdens næststørste videosite efter YouTube Hulu.com er ifølge rygterne i gang med at gøre det muligt at se deres film på iPad. Evt. vha. den nye standard HTML5.

Bliver iPhone/IPad den nye standard som der udvikles efter?
Hvis Hulu begynder at udvikle deres site, så iPad kan bruges til at se deres TV-serier, så kunne det måske være starten på en udvikling, hvor det er iPhone/iPad der bliver den nye standard. Lige nu er flash en form for defakto-standard, men hvis et stort antal brugere benytter iPhone/iPad, så er det ikke sikkert at websites har råd til kun at understøtte flash.

Standardkrig mellem Apple, Adobe, Google og Microsoft?
Der tales om en krig om at sætte standarderne på nettet som vi er vidner til. En krig om herredømmet på nettet, som udspiller sig mellem it-kæmperne Apple, Adobe, Google og Microsoft.

Ud fra en taktisk interesse synes jeg det er spændende hvad der sker med hensyn til Apple og flash. Lykkes det Apple at lave sin egen standard? Eller vil det skade dem så meget ikke at understøtte flash, at de bliver nød til at give efter overfor flash på iPhone/iPad? Læs mere om den store flash-krig hos Appleinsider.

Hvem tror du vinder?


Comments are closed.