Hvad skyldes vreden mod “ifail”?

Læste lige dette blogindlæg om at en eller anden “Tablet på Windows 7 giver iPad baghjul”. Her et citat:

“TRUtablet 9 fra TRUtablet Company, St. Louis (Missouri, USA) er lavet i Kina, og dens OS er Windows 7 Home Premium. Den er en ganske interessant tablet, fordi den har nogle af de funktioner, som iPad’en mangler. Blandt andet et 1,3 MP Web Kamera og så har den Flash.”

På samme måde fortsætter argumentationen. Men mest interessant er de 54 kommentarer til blogindlægget, hvor der på linie med blogforfatteren er nogle indædte iPad og Apple-modstandere. En af disse kalder konsekvent iPad’en for ifail’en.

Skal religion bekæmpes med religion?
Sådan en konsekvent og enøjet kritik af Apple genkender jeg fra nogles holdning til iPhone’en. Og jeg forundres over hvorfor det er så vigtigt for nogen at nedgøre både iPhone og iPad. Min teori er, at hadet til Apple kan være en modreaktion mod de såkaldte “Apple-fanboys” grænseløse begejstring for Apples ting. En begejstring som kan virke religiøs, og derfor provokere til en lige så religiøs modreaktion.

Aldrig prøvet iPhone?
Det er selvfølgelig sundt med skepsis, men også trættende med disse folk der synes det er fedt bare at være imod. Jeg tvivler på, at mange af de indædte iPhonemodstandere overhovedet har afprøvet iPhonen over en lidt længere periode. Personligt var jeg så heldig at vinde min iPhone og derigennem lære den at kende. Og det er meget glad for. Det er simpelthen det mest brugbare og fede apparat jeg nogensinde har ejet. Egentlig så synes jeg det er synd for de, som ikke har prøvet en iPhone, at de ikke ved hvad de går glip af.

Hvorfor er det så svært at erkende at iPhone/iPad er fed?Hvad får folk til at forsvare alle mulige grimme touch-telefoner med besværlige trykfølsomme skærme og et ikke eksisterende udbud af Apps?

Hvad får folk til at tro, at tykke og tunge Windows-tablets som har været på markedet de sidste 7 år nu skulle kunne slå en iPad? Om et år så er jeg sikker på, at iPad er blevet en succes, mens microsoft-tablet-konstruktioner ikke vil være meget mere udbredte end i dag.

Hvorfor tror du at det er så svært for nogle at erkende, at Apple laver nogle gode produkter?

(Denne blogpost er skrevet i Tunesien på en iPhone gennem et hotels wifi. Dels ved hjælp af WordPress-app’en, dels ved hjælp af Safari)


Comments are closed.