Lav selv dit micro-sim-kort til iPad 3G – første danske erfaringer

Jeg bestilte min første iPad 16GB WiFi på Ebay på preorderdagen og modtog den efter at have betalt toldgebyr, moms på posthuset fredag d. 9. april 2010 – og den er/var fantastisk, men jeg måtte bare prøve 3G versionen.

I går hentede jeg så min iPad 16GB WiFi & 3G samt et org. Appleetui via en god “nørdeven” som netop var hjemkommet med et par sprit nye iPads fra New York.

Sim-kort-åbningen til iPad 3G samt tilhørende sim-simkortskuffeåbnerenDen kan det samme som min (nu solgte) iPad WiFiversion, men lidt mere pga. simkortslot med 3G data og assisted GPS funktionalitet – man er lige lidt mere fri, dvs. helt uafhængig af et WiFinetværk.

Mit TDC simkort “skuffeabonnement” blev ofret i sagen tjenste indtil der kommer nogle microsimkort på banen i DK – Telenor vist allerede fredag d. 7. maj 2010.

Klippede simkortet ned til samme størrelse som det medfølgende ATT simkort der sidder i iPaden ved købet, jvf. den guide der tidligere er lavet her på siden – og det virker med TDC.

Alt virker efter opsætningen med indtastningen af APN = “internet” for TDC dataplan under Settings/Cellular Data.

Kan kun sige at glæden med en iPad med 3G bare er lidt større, og at mine navigationsprogrammer nu også virker med GPS fix via den indbyggede GPS-funktion og 3G netværket.

NB: Tippet om, at tilpasse sit sim-kort ved at klippe i det er på eget ansvar, og iPadNyt fralægger sig ethvert ansvar for sim-kort der bliver ødelagt.

Skrevet af gæsteskribent Tonny Joost

Update: Der er kommet en nyere artikel om, hvordan man klipper sit eget micro-sim-kort til iPad ogiPhone

Sådan ser indstillinger bl.a. ud, hvis man bruger et TDC-sim-kort som er blevet tilpasset i størrelsen


13 thoughts on “Lav selv dit micro-sim-kort til iPad 3G – første danske erfaringer

 1. Hejsa allesammen

  Jeg har lagt mærke til, at det ikke er det store problem og lave mine sim kort om til et micro sim kort, så jeg vil kunne bruge dem i endten ipad eller iphone NG (når og hvis den kommer, og hvis den får micro SIM som den der prototype). Men hvad søren gør jeg når jeg gerne vil kunne bruge det samme sim kort i en ipad 3g/iphone NG og min reserve mobil, eksempelvis min iphone 3gs. Bliver jeg lige pludselig fanget i en ny apple verden, hvor vi ikke engang kan bruge mit gamle appleudstyr?

  Mvh

  Martin

 2. Hej Martin

  Nej desværre kan man ikke bruge sit sim-kort til “normale” apparater igen, hvis man først har klippet dem til micro-sim-størrelse. Så man skal være sikker på, at man vil det man gør, eller få sit teleselskab til at sende et nyt.

  Som du selv antyder, så kan det være problemet bliver mindre, hvis den nye iPhone også får micro-sim-kort. Men det er som du antyder, ikke helt sikkert.

 3. Man har jo også muligheden for at spare pengene (130 $) til en 3g version, og i stedet købe MyWi til sin iPhone (koster 9,99 $) og lave sin mobil om til et WiFi spot.

 4. Hej beevee

  Godt input:-) Man skal bare være klar over, at mobilen skal være jailbreaket for at man kan bruge MyWi. Og at det skulle dræne telefonens batteri ret så meget. Men ellers en udmærket løsning.

 5. Dette virker perfekt med Oister mobil. jeg har tilpasset et simkort ned til micro simkort for at få det til atvirke på min iPad. Husk at ændre APN settings under Cellular data:

  APN: bredband.oister.dk
  ussername: (blank)
  Password: (blank)

  og så skulle det virke… Sejt

 6. Er det ikke muligt at få 2 simkort fra samme udbyder og så klippe det ene i smader til ipaden og det andet til iphonen? Eller er jeg helt på månen? 🙂 Ikke så giftig i alt det her teknik men får en ipad mandag så vil lige hører…

 7. Det får mig til at tænkte på dengang man skulle klippe og finpudse sit Stealth-SIM der skulle i iPhonen. 🙂

 8. Hey. Har lige fået en iphone 4 og har erfaret, at man skal bruge microsimkort. Anede ikke det fandtes. Men kan man få to kort fra samme udbyder eller lukker de autmatisk det “gamle,” når man bestiller det nye? Synes det er lidt af et sats at klippe i det, hvis man ikke har et microsim at klippe efter. Kan sgu heller ikke finde ud af om Telmore overhovedet sælger microsim. Og hvilken PUK-kode bruger man bagefter?

 9. Telmore sælger også micro-sim-kort. Jeg tror det koster 50 kr. at få tilsendt et nyt simkort. Ved dog ikke om man der kan vælge simkortstørrelse. Er du i tvivl om noget, så ring til deres support og få hjælp fra dem.

 10. Hej, nu har jeg læst flere steder at man skal, efter man har klippet sit simkort til et micro-simkort, indtaste sin pukkode. Er det kun for helt nye kort eller gælder det også hvis man bruger det gamle sim?