Køb af iPad i USA

Opdatering: Se indlægget Om at købe en billig iPad i Danmark

Har lige fået dette spørgsmål:

Hej

Jeg skal til USA til juli, kan det betale sig at tage en Ipad med hjem? og i så fald kan den bruges herhjemme uden problemer?

Svaret er:

Prisen
Ja, det kan godt betale sig, at købe en iPad i USA.

 • Lige nu kan man ikke officielt købe iPad i Danmark (se artiklen Hvornår kan iPad købes i Danmark).
 • Når den kommer til Danmark (hvad ingen ved hvornår er) kommer den nok til at koste mere end i USA pga. højere moms og generelt højere prisniveau.
 • Køber du en i den blå avis, ebay, qxl eller andre steder, så skal man af med en god overpris (Se artiklen Hvor køber jeg min iPad)
 • Bestiller du i USA, skal du betale moms og fragt ved forsendelse, og du skal i det hele taget benytte dig af en adresse i USA (se vejledning her: Hvordan bestiller man iPad i USA)
 • Priserne i USA kan ses her: Hvad koster iPad i danmark – dansk pris. Vær opmærksom på, at der for det meste skal betales lokal skat ved køb i USA (New York 8%)

Så prismæssigt taler alt for at købe, hvis du alligevel er i USA. Der skal dog betales told og moms, hvis varen koster over 3500 kr.

Tastatur
Tastaturet på iPad er ikke dansk, men de danske bogstaver kan fås frem ved at holde a og o nede. Sådan var det også med iPhonen i begyndelsen, men dansk tastatur blev tilføjet ved en gratis softwareupdate over itunes.

Så hav ikke betænkeligheder der.

Strøm
En amerikansk iPad kan godt køre på dansk strøm. Du skal bare købe en adapter til stikket, eller sætte et europæisk stik i transformeren. Tror endda man kan tage stikket fra iPod eller iPhone og sætte i tranformeren.

Så heller ikke betænkeligheder her.

Konklusion
Jeg synes det er en god ide at købe en iPad i US,A nu du alligevel er derovre. Jeg skal selv derover i juni, og regner med at købe min første iPad derovre.


17 thoughts on “Køb af iPad i USA

 1. Hej 😀

  Vil bare lige hører om en iPad ikke er “International” ligesom en mac?
  Hvor man kan ændre det oppe i hjørnet?

  Hilsen Malthe 🙂

 2. Jeg har en kammerat der tager en iPad 16 GB WIFi med fra USA her snart. I alt løber den nok op på 3.300 kr. (inkl. NY moms). Kan han roligt tage den med gennem tolden (“Intet at fortolde”) el. bliver han opkrævet et eller andet gebyr hvis han bliver taget? Jeg overvejer nemlig om han skal smide kassen væk før han tager afsted, for at han ikke kan blive bonget…

  Nogen eksperter på told/moms?

 3. Jeg er ikke ekspert, men så vidt jeg har forstået på skat.dk, vil det koste følgende hvis kan bliver ‘knaldet’ i lufthavnen:
  Told: 0,- kr. (der er ikke told på elektronik)
  Moms: 825,- (25% af købsprisen)
  Bøde: 8250,- (vejledende er bøden det dobbelte af varens værdi)

  Ovenstående gælder hvis man indfører varer for mere end 3250,-

  Med andre ord, kan en iPad blive MEGET dyr hvis man bliver stoppet med den – med andre ord “Væk med indpakningen!”.

  -Eller har jeg misforstået noget?

  😉 Morten

 4. Hej Morten,

  Tak for svaret. Godt at vide. Den gik heldigvis (med kasse) 🙂

 5. Men hvis man bestiller den på Apples hjemmeside skal man så også betalt moms osv??

 6. Pernille: jeps det skal du. Alt hvad der købes uden for EU skal der betales moms og told af. Og de er gode til at fange de pakker…..
  Jeg tvivler dog på at du kan bestiflle på en ikke dansk Appel hjemmeside

  Har selv tsget med fra US virker super med DK micro sim

 7. Peter – fungerede det problemløst at tage en US iPad (med 3G) – nogen gode råd? Du bruger DK micro sim – kan du anbefale det teleselskab du bruger?

 8. Hobbit: det virker faktisk ret problem frit at bruge DK micro sim. Uden at jeg skal reklamerer for et bestemt selskab, så bruger jeg Telenor. En tilfældighed da butik ligger tæt på mit job og så fik jeg sim kortet med det samme. Men som du sikkerr har set så kan andre sim kort klippes til
  Så alt i alt ingen problemer.
  Du skal bare se at komme igang, det er bare for smart……… 😉

 9. Jeg har lige købt min Ipad 16 GB Wifi i Canada uden problemer og var væsenlig billigere end prisen i UK og Tyskland.. jeg sparede omkring 800 kr.

  Den er en drøm kan jeg fortælle jer.

 10. Hej!!!

  Jeg har lige fået mig en Ipad. Jeg har brug for hjælp???? da jeg ikke kan finde ud af at slette nogle af de billeder jeg har overført fra min computer….Måske nogen herinde kan fortælle hvad jeg skal gøre.

  Trine.

 11. Hvis jeg køber en ipad 2 wifi + 3g i US, vil den så kunne virke med et dansk micro-sim??

  Og i det tilfælde hvad gør jeg så med det sim kort jeg har fra USA??

  På forhånd tak for jeres hjælp

 12. Hej Bøllemissen

  Det skulle der ikke være problemer med. Du skal bare gave et såkaldt micro-simkort, men det har de fleste selskaber også. Alternativt kan du klippe dit sim-kort til. Sim-kortet fra du smider bare væk.

  Eneste forskel er, at du vil have amerikansk stik. Du kan så enten købe en dansk strømfprsyning eller en adapter.

 13. Hej

  Jeg kan se at den sidste post er næsten et år gammel – men mit spørgsmål er det samme som det øverste noteret for 2 år siden…

  Jeg skal til USA om lidt, og tænker på at købe en Ipad, ikke en af de helt nye hvor man har hørt om netproblemer i DK, men en af dem der er en tand ældre.

  Jeg har aldrig haft en før og er helt ny, kan jeg købe en Ipad, og købe en strømforsyning når jeg kommer hjem, uden det går i stykker?

  Mange tak for venlig hjælp.