iOS 4.3 på vej: iPhone hotspot, iPad multitouch gesture og rotations-lock-knap

Beta-versionen af iOS 4.3 er lige blevet frigivet til udviklere af iOS-apps: http://developer.apple.com/

Den nye version af styresystemet til både iPhone, iPad og iPod touch ser ud til at indeholde en del væsentlige nye ting:

  • Lige som på den lige lancerede iPhone 4 til det specielle amerikanske Verizon-netværk, så vil der være mulighed for at lave sin iPhone om til en hotspot, altså mulighed for at koble sig på iPhonens Mobile bredbånd med f.eks. iPad eller PC.
  • Der vil komme mulighed for at swipe på samme mådepå sin iPad som man kan på touch-pladen på en MacBook. Funktionen som hedder Multitouch gesture giver mulighed for at bladre frem og tilbage med 4 og 5 fingre i Safari, for at gå til hjem-skærmen med en genvej og for at skifte mellem apps på en nemmere måde.
  • Ved den sidste softwareopdatering i november til iOS 4.2.1 blev rotations-lock-knappen lavet om til mute-knap hvormed man kan slukke for lyden. Rotations-låsen blev flyttet ned i multi-touch-baren. Med den nye iOS 4.3 bliver det valgfrit om man vil bruge knappen til det ene eller det andet.
  • Der bliver mulighed for, at andre apps end Apples understøtter AirPlay.
Til ejere af ældre iPhones er der dårligt nyt, da der ikke nævnes noget om iPhone 3G i udviklingsmaterialet. Så det er ikke sikkert den vil være omfattet af opdateringen.

Opdatering: Se en video der viser Multitouch gestures:


One thought on “iOS 4.3 på vej: iPhone hotspot, iPad multitouch gesture og rotations-lock-knap