At benytte iPhonen/iPad som “sladrehank”

iPhonen/iPad kan benyttes til at søge børn eller senile personer…´
Apple har stillet funktionen “find my iPhone” til rådighed for abonnenter af “me.com” eller MobileMe, som er beregnet til af finde en stjålen iPhone eller iPad – man kan finde den, få den til at bippe, spærre den eller slette den total, selv om den befinder sig på den anden side af jordkloden… Systemet benytter sig af den indbyggede GPS del og “cloud computing” – og det virker!

Men har man tænkt på at dette kan bruges til at finde sine børn?
Man udstyrer barnet med minimum en 3GS, downloader app’sen “Find my iPhone” og tilmelder telefonen til tjenesten – og wupti, kan mor altid på Mac’en derhjemme se hvor poden er henne!

Og hvad med at finde demente plejehjemsbeboer?
Man udstyrer beboeren med minimum en 3GS i f.x. en lukket lærredspose om halsen og personalet kan følge og spore op til flere beboer på skærmen. Jeg ved ikke, hvad “kommunale” GPS systemer koster i anskaffelse i forhold til en iPhone, men jeg har indtil nu ikke set noget som helst som bliver solgt til det “offentlige”, som er billig…

Skrevet af gæsteblogger Peter Glunz fra applejuice.dk efter, som han selv formulerer det: “Jeg kom i tanke om at man kan gøre det sådan da jeg besøgte min 90 årige svigermor på plejehjem og en af beboerne var “stukket af” igen…”


Comments are closed.