Arrangement: Er iPad avisernes og bøgernes redning?

iPad er i en del tilfælde blevet set som en mulighed for traditionelle medier som aviser og tidsskrifter.

Aviser og tisskrifter på iPad
Internationalt har en række aviser som New York Times, The Wall Street Journal, Associated Press (AP), USA Today, Reuters, BBC News, Le Monde, TIME m.fl. lige fra starten haft deres apps klar, da iPad blev introduceret.

I Danmark var Berlingske Tidendes Lisbeth Knudsen straks ude at sige, at hendes avis skulle have en app til iPad.

Bøger på iPad
Gyldendal har på bogfronten lige udgivet 4 bøger som apps, der foreløbig kan bruges på iPhone og senere på iPad. Det ser ud til at dreje sig om bøger der kan mere end bare at blive læst.

DONA holder arrangement om iPad


Danske onlinejournalister og kommunikatører  holder den 31. maj et arrangement om iPad.

Ud over at man kan røre ved en iPad til arrangementet, så er dagsordenen “kan den hjælpe danske medier”:

  • Hullet i markedet, pris-spiraler, stress og fordummelse: iPad’en som det nye kontekst-apparat. Jon Lund, konsulent, analytiker og DONA-bestyrelsesmedlem tegner det store billede op. Hvis iPad’en er avisernes redning, hvad er det så en redning fra? Og kan missionen overhovedet lykkes?
  • Avis-snedkerens planer: sådan tænker Politiken. Anders Emil Møller,Politikens udviklingschef fortæller om Politiken på iPad. Hvad skal på app-form og hvad skal serveres i iPad’ens almindelige browser?
  • 2 måneder med forlagsdirektørens iPad’en: hvordan er den i daglig brug – og hvad kan bogbranchen bruge den til? Jesper Bove-Nielsen, direktør for forlaget Libris, iPad-indehaver & mangeårig ebusiness og medie-mand viser gode medieapps og deler overvejelser om Libris’ ebogs-strategier.

Hvad tror du?
Bliver iPad avisernes redning? Vil aviser blive læst gennem apps eller læser vi dem bare i en browser når vi fremover bruger iPad?

Er apps vejen for bøger? Kan det løbe økonomisk rundt? Er det fremtiden, at bøger indeholder lyd, billeder og interaktivitet?


One thought on “Arrangement: Er iPad avisernes og bøgernes redning?

  1. Hejsa. Jeg har tænkt mig at bestille en iPad hjem fra tyskland. Har du et forslag til en god måde at gøre dét på? På forhånd tak 🙂