Messages Beta og iMessage til den nye Mountain Lion

Skrevet af gæsteblogger Kim Long Nguyen

Da det her er en blog om iOS 5 devices, vil jeg ikke komme for meget ind i det nye styresystem som udkommer inden for den nærmeste fremtid (Sommer 2012, ifølge deres officielle preview site) nemlig Mountain Lion. Men en applikation som man måske skal rette opmærksomheden på er det nye Messages eller forhåbentlig (For ikke at rode rundt i navnene) iMessage. Har man styresystemet på dansk hedder programmet Beskeder. Den er pt. i beta, den kan hentes hos Apples hjemmeside og virker kun på Mac OS X 10.7.3. Og nu spørger du; hvad er det lige det er, og hvad rager det mig når jeg sidder her på en iPad/iPhone? Jo ser du, hvis du ikke allerede ved hvad iMessage er på din iOS 5 device så frygt ej. Du har sikkert bare overset det 😉

Når du skriver en almindelig sms bliver beskeden vist i farven grøn (fig 1.1)

fig 1.1

SMS-beskeden kender vi alle sammen. Taleboblen er grøn, og det er nok ikke noget man lægger mærke til, men i næste billede har jeg vist et eksempel på en besked fra iMessage hvor taleboblen er blå. (fig 1.2)

fig 1.2

 

Dette er en besked skrevet gennem iMessage. Det smarte ved denne slags besked er, at det fungerer præcis ligesom en sms. I stedet for at blive takseret for en almindelig sms bliver det sendt hurtigere gennem wi-fi eller 3G. Har man også en høj MMS takst, gøres det gratis gennem iMessage. Man betaler selvfølgelig for data på 3G. iMessage virker både med e-mail og tlf. nr. Hvordan fortæller man så sin telefon at man gerne vil sende en iMessage? Det gør man egentlig ikke. Telefonen opdager af sig selv om det er en iPhone og skifter selv over til iMessage. Man kan så trykke på tekstbeskeden og bede den sende den som sms, hvis man ved at vedkommende ikke har tændt sin wi-fi og 3G.

Den applikation som jeg har rodet lidt med er en beta version af Mountain Lions iMessage. Programmet hedder Messages Beta. Programmet kan hentes hos www.apple.com (Det skal siges at det er på eget ansvar at hente en beta version af et program!).

Programmet kører ligesom iOS5 enhedernes iMessage, og hos mig virker den perfekt. Hvis man har synkroniseret sin iOS5 enhed korrekt ligger alle ens kontakter i applikationen Address Book / Adressebog. Adressebogen arbejder sammen med Messages/Beskeder og man finder ganske hurtigt ud af hvordan det virker. Meget enkelt, præcis som det burde være.

Det er jo som sagt en Beta version, og det vil sige at den har små fejl. Et eksempel er at når Beskeder er tændt, kan der ikke helt findes ud af om der bliver sendt til din iOS5 enhed eller om computeren modtager beskeden. Beskederne bliver ikke synkroniseret så man modtager det samme på begge enheder. Så husk at lukke ordentlig ned for programmet. Ellers opdager man en vigtig besked som skulle have endt på iOS5 enheden, men er endt på computeren. Så går det ikke med undskyldningen om, at man ikke modtog noget! 😉

Programmet virker umiddelbart ikke som noget særligt, men det er nu ret handy. Dine sms beskeder bliver gemt på computeren. Billeder, film osv. der ligger på computeren kan nu sendes. Og hver gang du sidder med hovedet begravet i opgaven eller arbejdet, bliver du ikke forstyrret af telefonen. Du kan jo bare svare gennem computeren. Genialt!

Klik her for at hente programmet til Mac OS X 10.7.3

Hent programmet hos www.apple.com

Skriv gerne i kommentarfeltet hvis der opstår nogle fejl i Beskeder. Jeg vil prøve at hjælpe så meget som jeg kan, men lover intet. Det er som sagt en beta!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *