Hvad lancerer Apple på onsdag?

Steve Jobs & Co. har inviteret pressen til San Francisco den 1. september, hvor firmaet traditionen tro vil lancere nyt grej. Men hvad kan vi egentlig forvente at se?
Igennem de sidste fem år har Apple afholdt et event i september, hvor Steve Jobs har indtaget scenen og afsløret nyt grej for omverden. Invitationen til dette års event viser et billede af en guitar med et Apple-logo, hvilket mere end antyder at lanceringerne vil have noget at gøre med musik, altså iPods.

Det er så godt som sikkert, at Steve Jobs hiver en ny udgave af iPod Touch frem på scenen. Den vil antageligvis få mange af de samme funktioner som vi kender fra den nye iPhone 4; ny højtopløst skærm, kamera, videochat og hurtigere indmad.

Nye etuier lækket på nettet
Der er netop blevet lækket fotos på nettet af, hvad der antageligvis er et kommende tredjeparts etui fra X-Doria til den nye iPod Touch. Der er plads til kamera på bagsiden, men interessant nok, så ser det ud til at iPod Touch beholder sit nuværende design med afrundede hjørner og samme dimensioner.

De nye iPods vil sandsynligvis komme med 32 eller 64 gigabyte hukommelse, og selvom nogen helt sikkert gerne vil have fingrene i en 128-gigabyte model, så vil den type hukommelseschips først være bredt tilgængelige senere på året og nok være for dyre til at det giver mening at lancere en sådan en topmodel.

Der er også snak om, at Apple muligvis vil lancere en ny iPod nano eller shuffle, hvor hele fronten blot er en lille kvadratisk, trykfølsom skærm.

Der har tidligere været lækket information om en 1,7″-skærm, som Apple angiveligt har planer for. X-Doria har også lavet et etui til den måske kommende iPod, men det er svært at sige noget om ægtheden uden flere informationer.

Boks til stuealteret
Der har igennem flere måneder også været snak om, at Apple er på vej med en ny Apple TV til dit flad-tv. Den nye boks vil, ifølge rygterne, kun koste 99 dollars (cirka 700 kroner) og være baseret på samme operativsystem som iPhone og iPod Touch og også understøtte apps.

Flere amerikanske medier har rapporteret, at Apple forhandler med flere indholdsudbydere om at kunne tilbyde tv-serier for 99 cent per afsnit, som du så vil kunne streame til den nye boks eller downloade til din iPhone, iPod eller iPad.

Det er dog knap for os danskere, da Apple stadigvæk ikke tilbyder film og tv-serier i den danske del af iTunes-butikken

iTunes bliver mere social
Websiden Allthingsd.com rapporter, at Steve Jobs måske vil lancere en ny version af iTunes, der er mere social og gør det nemmere at dele musikoplevelsen med venner og bekendte.

Allthingsd har talt med kontakter i pladebranchen, der fortæller at iTunes vil få en fuld webbutik, så du kan købe musik direkte fra din browser. Der spekuleres endvidere at musikken måske vil kunne downloades trådløst til din iPhone eller iPod, så du slipper for at skulle finde USB-kablet frem.

Opdatering til iPad
Da Steve Jobs annoncerede fjerde version af iOS-operativsystemet, fortalte han at iPad først ville få opdateringen til efteråret. Der er derfor gode chancer for, at vi på onsdag får et smugkig på, hvad iPad kan med iOS4 og sikkert også får en dato for, hvornår skidtet kan downloades.

Hvis vi er heldige, så får vi måske også en dato for, hvornår iPad kan hives ned fra de danske butikshylder.

Skrevet af gæsteblogger Freaker-iPad. Kilde:  http://beep.tv2.dk/


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *